Νύχτα επεισοδίων και έντασης στην Αθήνα με μολότοφ, γκαζάκια και εμπρησμούς ΙΧ

Επιθέσεις με μολότοφ πραγματοποίησε ομάδα ατόμων στις 10.20 το βράδυ της Τετάρτης κατά της διμοιρίας των ΜΑΤ στην οδό Τοσίτσα στα Εξάρχεια.

Η ομάδα των νεαρών εκτόξευσε βόμβες μολότοφ αλλά και πέτρες κατά των αστυνομικών που έκαναν χρήση χημικών και προχώρησαν σε 3 προσαγωγές.

Από τις επιθέσεις δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί.

Eπίθεση με γκαζάκια πραγματοποίησαν άγνωστοι τα ξημερώματα της Πέμπτης σε ATM στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, ενώ παράλληλα σημειώθηκαν πέντε εμπρησμοί αυτοκινήτων σε διάφορες περιοχές της Αθήνας.

Μπαράζ εμπρησμών αυτοκινήτων τη νύχτα στην Αθήνα

Σειρά εμπρησμών αυτοκινήτων σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης σε αρκετές περιοχές της Αθήνας. Στο στόχαστρο μπήκαν συνολικά τέσσερα οχήματα.

Σειρά εμπρησμών αυτοκινήτων σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης σε αρκετές περιοχές της Αθήνας. Στο στόχαστρο μπήκαν συνολικά τέσσερα οχήματα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία:

Κατασβέστηκε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητο, επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως στα Άνω Λιόσια Αττικής.

Κατασβέστηκε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητο, επί της οδού Ηπείρου στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας Αττικής.

Κατασβέστηκε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητο, στη συμβολή των οδών Παναγίας Γρηγορούσης και Λιοσίων στο δήμο Αχαρνών Αττικής.

Κατασβέστηκε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητο, επί της οδού Ωρομέδοντος στην περιοχή της Άνω Κυψέλης στην Αθήνα.

Επίσης, επίθεση με γκαζάκια πραγματοποίησαν άγνωστοι σε ATM στη λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, κατασβέστηκε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε εξωτερικό χώρο τράπεζας, επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης στο δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης στην Αττική.

Επίσης στις 11 το βράδυ της Τετάρτης, στόχος έγινε το δικαστικό μέγαρο της Ξάνθης, όπως αναφέρει το xanthi 2.

Με πέτρες και μεταλλικά αντικείμενα προκάλεσαν φθορές στην κεντρική είσοδο και αποχώρησαν πριν γίνουν αντιληπτοί από τις αστυνομικές δυνάμεις που έφθσαν στο σημείο λίγα λεπτά αργότερα.

Στην Πάτρα, η πορεία των αντιεξουσιαστών ολοκληρώθηκε γεμίζοντας με συνθήματα υποστήριξης στον 29χρονο, καταστήματα, τράπεζες και εκκλησίες.

Τα περιστατικά έρχεται να προστεθούν σε ένα μπαράζ επιθέσεων που έχουν πραγματοποιήσει αναρχικοί τις τελευταίες ώρες στο κέντρο, σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου.

Κατάληψη στην Αυγή, καταστροφές στην Ερμού για τον Γιαγτζόγλου. Οι απειλές των αναρχικών

Στο νοσοκομείο Λάρισας ο 29χρονος

Χθες το απόγευμα ο απεργός πείνας και δίψας Κ. Γιαγτζόγλου διακομίστηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Λάρισας.

«Το γεγονός ότι ο άνθρωπος αυτός βρίσκεται υπό το καθεστώς απεργίας πείνας και δίψας ήδη στο νοσοκομείο, σημαίνει ότι οι χειρότεροι φόβοι μας για κίνδυνο της ζωής του, έχουνε επιβεβαιωθεί» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δικηγόρος του, Φραγκίσκος Ραγκούσης.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ