Ξεχωριστή εκδήλωση από την Τροχαία στην Καλαμάτα για τους οδηγούς delivery: Τα τροχαία ατυχήματα οδηγούν στη… γενοκτονία των νεοελλήνων!
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Μπορεί στο άκουσμα των θανάτων στη Συρία, να σοκάρεται κανείς, όμως στην Ελλάδα του πολιτισμού, εξακολουθεί να μαίνεται ένας απίστευτος «πόλεμος», για τον οποίο, προφανώς δε γίνεται όσος λόγος θα έπρεπε και κανείς, δεν έχει μεριμνήσει για να τον… εξαλείψει! Ο λόγος φυσικά, για τα τροχαία, που οδηγούν στο θάνατο χιλιάδες νεοέλληνες ή καθηλώνουν άλλους, με την πολιτεία να… σφυρίζει αδιάφορα! Η είδηση της θέσπισης νόμου που θα καθιστά υποχρεωτική την εκπαίδευση των μαθητών, είναι πολύ πρόσφατη και κανείς δεν ξέρει ακόμη, αν θα μείνει στο «θα»! Κάθε χρόνο ωστόσο, το αιματοκύλισμα, καλά… κρατεί, αφού στη χώρα μας, σημειώνονται κατά μέσο όρο 20.000 τροχαία ατυχήματα, με 20.000 τραυματίες και περίπου, 1.500 νεκρούς! Ο «πόλεμος» ασταμάτητος, με τα στοιχεία να σοκάρουν, καθώς αν τους ρίξει μια πρόχειρη ματιά κανείς, θα δει πως το 70% των θανατηφόρων τροχαίων, γίνεται εντός κατοικημένων περιοχών ! Η πολιτεία, παντελώς απούσα και αυτό που δεν κάνει το κράτος, έρχεται να το κάνει η Αστυνομία, η οποία στη Μεσσηνία, ακολουθεί το δρόμο της εξωστρέφειας, συμβάλλοντας όσο μπορεί στην ενημέρωση, παραθέτοντας στοιχεία και δίνοντας συμβουλές, σε ειδικές –σε πρώτη φάση- ομάδες του πληθυσμού. Στο επίκεντρο φυσικά, τα σχολεία, αφού είναι πάνω απ’ όλα θέμα παιδείας, τα στρατόπεδα και συλλογικότητες. Ξεχωριστή χθες, σε αυτήν την κατεύθυνση, ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσε η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας και το Τμήμα Τροχαίας της Καλαμάτας, το οποίο με τη συμβολή του αστυνομικού Γιώργου Πανταζόπουλου, ο οποίος πήγε πόρτα – πόρτα σε όσα περισσότερα καταστήματα εστίασης γινόταν και κάλεσε τους οδηγούς των μηχανών που κάνουν delivery! Η ανταπόκριση, ήταν μικρότερη… των υποσχέσεων, αλλά αν μη τι άλλο, αυτό, ήταν ένα πρώτο πολύ μεγάλο και σημαντικότατο βήμα, με την προσπάθεια, τουλάχιστον αξιέπαινη.
11 ΘΑΝΑΤΟΙ ΣΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ 7 ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ!
Ο διοικητής της Τροχαίας Κώστας Νικολετσέας, ανέφερε πως μόνο στην Καλαμάτα φέτος, έχουν σημειωθεί 11 θάνατοι από τροχαία, εκ των οποίων οι 7 εντός του αστικού ιστού! «Νομίζει κανείς πως δε χρειάζεται να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα, αφού έχει κάνει πολλές φορές τη διαδρομή, όμως αυτό, είναι τεράστιο λάθος», τόνισε ο διοικητής, με τον αστυνομικό διευθυντή Μεσσηνίας, Παναγιώτη Πούπουζα, να τονίζει πως είναι μύθος, το ότι πρέπει να τρέχει κανείς, για να σκοτωθεί. «Μπορεί να μας τύχει και με 5 χιλ., δεν πρέπει να εφησυχάζουμε», ανέφερε με νόημα, κάνοντας ειδική αναφορά και σε έναν ακόμη… αφορισμό. «Λένε πολλοί, «εντάξει αυτά συμβαίνουν αλλά όχι σε μένα»! Εσείς οδηγείτε καλά, αλλά έρχομαι εγώ για παράδειγμα, που δεν οδηγώ καλά ή που έχω ένα πρόβλημα και παραβιάζω το κόκκινο… Το μυαλό μας, πρέπει να είναι διαρκώς, στο ότι όταν ανεβαίνουμε σε μηχανή, είμαστε εκτεθειμένοι», σημείωσε ο αστυνομικός διευθυντής, ο οποίος εξήγησε πως για την κατάσταση των δρόμων και τη σήμανση, δεν είναι υπεύθυνη η Αστυνομία. Η Αστυνομία, όσο κι αν αυτό, φαντάζει… οξύμωρο, απλώς συμβουλεύει τους Δήμους για τα σημεία που χρήζουν παρεμβάσεων, ενώ προφανώς, από τις κλήσεις, τα έσοδα, διατίθενται μόνο στην Αυτοδιοίκηση!
ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΣΤΟΥΣ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΕΤΡΟ ΣΤΗ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ!
Η φορτισμένη εκδήλωση, μετά τον πρόσφατο θάνατο στην Καλαμάτα του ιδιοκτήτη café και «ντελιβερά», περιελάμβανε προφανώς, πολλές και σίγουρα χρήσιμες συμβουλές από τον διοικητή της Τροχαίας, ο οποίος για να γίνει ακόμη περισσότερο πειστικός, προέβαλε και ορισμένα βίντεο με πραγματικά ατυχήματα, μοτοσικλετιστών, καλώντας όλους μας, να οδηγούμε αμυντικά, αφού δεν μπορούμε να ξέρουμε… επισημαίνοντας πως συχνά, οι οδηγοί των αυτοκινήτων δεν προσέχουν όσο θα έπρεπε τους δικυκλιστές. «Δεν είμαστε απέναντί σας, αλλά δε θέλουμε ούτε έναν νεκρό στους δρόμους και αυτό είναι για ‘μας η πραγματική επιτυχία», τόνισε και συνέχισε. «Η οδική ασφάλεια εξαρτάται από το όχημα, τον άνθρωπο, αλλά και την πολιτεία. Καθημερινά, να ελέγχετε τα φρένα, τα λάστιχα και κυρίως τους καθρέφτες, καθώς θα σας δώσει τη δυνατότητα αν ακούσετε κάτι, να κάνετε ελιγμό! Η μπαγκαζιέρα να μην είναι στο κάθισμα, αλλά στη σχάρα! Το κράνος να πληροί τις προϋποθέσεις και φυσικά, να το κουμπώνουμε, ενώ σε περίπτωση που έχει υποστεί φθορά, το αντικαταστούμε! Απαραίτητη, είναι και η ειδική στολή που προστατεύει τα ευαίσθητα και ζωτικά όργανα, ενώ προφανώς πρέπει να έχουμε και τα δύο χέρια μας στο τιμόνι και φυσικά να μην μιλάμε ποτέ, στο τηλέφωνο, άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι στα δίκυκλα το κράτος, έχει θεσπίσει υψηλότερο πρόστιμο απ’ ότι στα υπόλοιπα οχήματα», τόνισε ο κ. Νικολετσέας, ο οποίος καταλήγοντας εστίασε για μια ακόμη φορά στην υπερβολική ταχύτητα, το αλκοόλ και τη χρήση κράνους, αφού όπως είπε σε όσα τροχαία έχει επιληφθεί, το συμπέρασμα ήταν πως αν ο οδηγός είχε κάνει χρήση κράνους ή ζώνης, θα είχε σωθεί! Σημαντικές ήταν οι παρατηρήσεις και οι ερωτήσεις των «ντελιβεράδων», αλλά και η είδηση που κράτησε για το τέλος ο κ. Πούπουζας, που ανέφερε πως φέτος τα καλοκαίρι, θα υπάρχουν τροχονόμοι στη Ναυαρίνου, που θα κάνουν συστάσεις στις διαβάσεις. «Αυτό είναι πολιτισμός», ανέφερε καταληκτικά ο αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας, καλώντας όλους να αλλάξουμε στο ελάχιστο και να μην περιμένουμε πρώτα από τους άλλους.