H Sarah Jessica Parker πρωταγωνιστεί στη νέα αμερικάνικη σειρά Divorce– όπου υποδύεται μια χωρισμένη μητέρα που αρχίζει τη ζωή της από την αρχή. Στην πραγματική ζωή, όμως, φέτος κλείνει 20 χρόνια ευτυχισμένου γάμου με τον Matthew Broderick.

Στο Divorce ο χαρακτήρας σου, η Frances, είναι μια χωρισμένη single μαμά. Σε μια σκηνή η κόρη της της λέει «Άντε γα—σου». Πρέπει να είσαι χαρούμενη που δεν έχεις τέτοιες αντιδράσεις εφηβείας στο σπίτι.

Είμαι απόλυτα ανακουφισμένη. Και νιώθω ευγνώμων που με τον James Wilkie ακόμα συζητάμε τα πάντα. Έχει επίσης πολύ καλούς φίλους. Κάποιες φορές κάθομαι στα σκαλιά ενώ εκείνοι τρώνε τα πάντα στην κουζίνα μας και τους ακούω. Με γοητεύουν οι συζητήσεις που κάνουν. Και είμαι χαρούμενη με το νεαρό άντρα στον οποίο εξελίσσεται.

Τι θεωρείς πως εσύ και ο Matthew κάνετε σωστά ως γονείς;

Πάντα σκέφτομαι τα πράγματα για τα οποία δεν νιώθω περήφανη. Αυτό που κάνουμε, όμως, είναι να προσπαθούμε πάντα να συζητάμε με τα παιδιά. Οι ζωές μας είναι απρόβλεπτες και δεν είμαστε πάντα εκεί όταν θέλουμε να είμαστε. Δεν μπορούμε να τα πάμε παντού και να τα πάρουμε εμείς από όλες τις υποχρεώσεις τους. Αλλά είμαι χαρούμενη που συζητούν μαζί μας και που είναι παιδιά με περιέργεια να μαθαίνουν.

Τι λες στις κόρες σου για τις πιέσεις που δέχονται τα κορίτσια να φέρονται και να ντύνονται με συγκεκριμένο τρόπο, μέσα από τα ερεθίσματα που μας βομβαρδίζουν καθημερινά;

Μέχρι σήμερα είναι πολύ ανεξάρτητες και δεν έχουν πέσει θύματα αυτών των «πρέπει» της εμφάνισης. Αλλά κάποιες φορές είναι οριακά σκληρές. Όταν έρχονται σπίτι και περιγράφουν καταστάσεις και συζητήσεις με φίλους, πολλές φορές τούς λέω «αυτό πρέπει να ήταν πολύ επίπονο και δυσάρεστο», ενώ πάντα ρωτώ «τι συνέβη πριν από αυτό που περιγράφεις;», εξηγώντας τους πως είναι άσχημο να πέφτεις για ύπνο το βράδυ και να νιώθεις ότι φέρθηκες άσχημα σε κάποιον.

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη στο People που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, μαζί με το Πρώτο Θέμα.