Κάθε μήνα στο Olive κάνουμε μία ερώτηση σε έναν προσκεκλημένο που με τον δικό του τρόπο σχετίζεται με τη γαστρονομία. Αυτή τη φορά απαντά ο Μιχάλης Μιχαήλ, διευθυντής της Lifo και συγγραφέας του βιβλίου «Ημερολόγια Κουζίνας».

Δύο πράγματα με κάνουν να αγαπώ τα εστιατόρια:
Η έκπληξη. Ανοίγουν δεκάδες κάθε χρόνο. Κι ενώ περιπετειώδη δεν με λες, στα «βασικά» της χρονιάς θα πάω και ξέρω πως 9 στις 10 φορές μάλλον θα απογοητευτώ ή θα παραμείνω αδιάφορος με όλα όσα μου σερβίρονται και θα σκέφτομαι διαρκώς γιατί ρε παιδί μου δεν πήγαμε στα γνωστά μέρη, θα έτρωγα τώρα εκείνο το φαγητό που πεθύμησα και η μέρα θα τελείωνε όπως έπρεπε, ενώ τώρα έμεινα εδώ με το αίσθημα του «ανικανοποίητου» να με βασανίζει. Υπάρχει όμως και εκείνη η μία φορά, που μπαίνεις σε ένα εστιατόριο για πρώτη φορά και όλα λειτουργούν στην εντέλεια. Σου αρέσει το περιβάλλον, λες «μα για μένα το έφτιαξαν έτσι αυτό το μαγαζί; Ποιος έφτιαξε τα λουλούδια, ποιος έβαλε τη μουσική, εμένα είχε στο μυαλό του;». Μετά ακολουθεί το φαγητό. Και είναι όλα όπως τα θες. Οι γεύσεις είναι καινούριες αλλά στέρεες. Οι πειραματισμοί είναι δοκιμασμένοι κι εσύ απολαμβάνεις το τελικό, πολύ κοντά στο τέλειο αποτέλεσμα, ένας σεφ σου συστήνει τον κόσμο του και αυτός ο κόσμος έχει ενδιαφέρον. Τρως υπέροχα, περνάς καλά, βάζεις το μαγαζί στον γαστρονομικό σου χάρτη και εύχεσαι να παραμείνει το ίδιο καλό και στο αβέβαιο μέλλον.

Διαβάστε τη συνέχεια στο olivemagazine.gr