Ξεχωριστό και φέτος το Νησιώτικο Καρναβάλι που συμπλήρωσε 158 χρόνια ζωής!

Λίγη βροχή, προφανώς και δεν μπορούσε να… σβήσει τα 158 χρόνια του Καρναβαλιού της Μεσσήνης, με το οποίο έριξαν αυλαία οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στη Μεσσηνία, την Καθαρά Δευτέρα.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Το Καρναβάλι, με σύμβολο τον ταύρο και θέμα εμπνευσμένο από τον παλιό, καλό, ελληνικό κινηματογράφο, είχε τα πάντα! «Γοργόνες και μάγκες», άρματα, λάγνες χορεύτριες, πολλά γκρουπς, τον ξεχωριστό, σατιρικό λόγο του Βασιλιά… Καρνάβαλου, από τον οποίο, δεν έλλειπαν οι καυστικές αναφορές στην κρίση και την πολιτική σκηνή και μια υπέροχη παρουσίαση, χάρη στον καθοριστικό ρόλο της υπεύθυνης αντιδημάρχου, Γεωργίας Παναγοπούλου.

messhnh-karnabali-2

Η αντιδήμαρχος, «παίζοντας» με τον παρουσιαστή, έστειλε το δικό της, ιδιαίτερο μήνυμα, όταν την ρώτησε γιατί απευθύνθηκε στον κόσμο, καλωσορίζοντάς τους σε διάφορες γλώσσες! «Ποιος σου είπε εσένα, ότι η Μεσσήνη απευθύνεται μόνο σε Έλληνες;», ανέφερε με νόημα η κα Παναγοπούλου, κάνοντας ειδική αναφορά στην εξωστρέφεια, την οποία επιχειρεί ο Δήμος Μεσσήνης, σε πολλά επίπεδα και ειδικά στον τουρισμό! Παρά τον άστατο καιρό, ο κόσμος που βρέθηκε στην πλατεία της πόλης, ήταν πολύς, με αρκετούς εκπροσώπους φορέων και αρχών, να δίνουν δυναμικό “παρών”!

Άλλωστε, είναι το μοναδικό Καρναβάλι που πραγματοποιείται την Καθαρά Δευτέρα, με τους εκπροσώπους των υπολοίπων Δήμων και φυσικά, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, να παρακολουθούν από κοντά, την μεγάλη διοργάνωση που είχε για μια ακόμη φορά, γερά… πατήματα στην παράδοση! Πλέον, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης, η Μεσσήνη, ετοιμάζεται για την επόμενη διοργάνωση, η οποία θα έχει θέμα «Μεθυσμένη Πολιτεία»! «Με χαρά σας λέω, ότι με τη συμμετοχή σας στο φετινό Καρναβάλι, κάνατε τη γιορτή, δική σας και σας ευχαριστώ για την πρόκληση αυτή, η οποία έφερε πολύ καλά αποτελέσματα! Το Καρναβάλι μας, έχει παρελθόν, παρόν και σίγουρα μέλλον», δήλωσε ο δήμαρχος, ο οποίος μαζί με δημότες, επισκέπτες και φορείς, παρακολούθησε την πολύχρωμη και πραγματικά ξεχωριστή παρέλαση.

Γ. Αναγνωστοπούλου

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ