Είχες υποσχεθεί και εσύ στον εαυτό σου να ξεκινήσεις τη νέα χρονιά πηγαίνοντας πιο συχνά στο γυμναστήριο και καταναλώνοντας υγιεινά και θρεπτικά γεύματα, απλά και μόνο για να διαλυθούν τα σχέδια σου λίγες μέρες μετά από έναν Βασίλη/Γιάννη/Φώτη, που γιόρταζε ή μια φίλη που επέμενε να πάρετε το large ποπ κορν στο σινεμά; Σε όλους μας έχει συμβεί. Πριν τα παρατήσεις όμως, δες μήπως δεν φταίνε τα κεράσματα και τα περιστασιακά σνακ, αλλά μία από τις παρακάτω συμπεριφορές, που σαμποτάρουν την προσπάθειά σου για αδυνάτισμα.

diaita salata kopela

1. Σκέφτεσαι ότι θα στερηθείς
«Ένα από τα μεγαλύτερα διατροφικά λάθη που βλέπω με τους ασθενείς μου είναι ότι σκέφτονται τη δίαιτα ως στέρηση», υποστηρίζει η διατροφολόγος, Leah Kaufman. Έτσι κόβουν όλη τη ζάχαρη ή τα λιπαρά και φτάνουν σε ένα σημείο που τελικά δεν μπορούν να συνεχίσουν τη δίαιτά τους. Το μυστικό είναι να επιλέγεις θρεπτικές και υγιεινές τροφές, πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και να μην στερείσαι.

2. Θέτεις μη ρεαλιστικούς στόχους
“Είμαι υπέρ του να θέλει κάποιος να χάσει βάρος ή να αγωνιστεί σε ένα μαραθώνιο, αλλά αυτοί οι τεράστιοι στόχοι μπορεί να είναι μη ρεαλιστικοί στην αρχή. Είναι καλύτερο να ορίσετε μικρούς στόχους που είναι πραγματικά εφικτοί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Για παράδειγμα, αν θέλετε να χάσετε 15 κιλά, μην επιλέγετε μια δίαιτα-αστραπή που σας λιμοκτονεί και σας βοηθά να χάσετε γρήγορα βάρος. Αντ ‘αυτού, αλλάξτε τις συνήθειές σας ελαφρώς για να χάσετε 2-3 κιλά ανά μήνα. Αυτοί οι μικροί στόχοι είναι πιο διαχειρίσιμοι και θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τελικά το μεγαλύτερο στόχο», συμβουλεύει η διαιτολόγος, Natalie Rizzo.

Διαβάστε τη συνέχεια στο olivemagazine.gr