Από τον Μαρίνο Βυθούλκα,

Η δημοσιότητα στην περίπτωση του Σωτήρη Καλυβάτση δεν ήρθε από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά όπως ο ίδιος παραδέχεται πως έχει και τα αρνητικά της. «Η δημοσιότητα λειτούργησε αρνητικά στην εφορία, αλλά και σε οποιαδήποτε αγοραπωλησία. “Στην τηλεόραση είσαι, έχεις λεφτά” ήταν μια συνηθισμένη ατάκα που κατά καιρούς άκουγα. Από την άλλη, πολλές φορές μού έχει ανοίξει και πόρτες. Ο κόσμος με γνώρισε μέσα από την τηλεόραση, με αγάπησε και για όλους ήμουν πάντα ο Σωτηράκης.

Μάλιστα, μέσα στην αμηχανία τους, έχει τύχει να μου πουν και κοτσάνες. Θυμάμαι χαρακτηριστικά έναν που μου είπε “Δεν έχω ξαναγνωρίσει πιο γελοίο άνθρωπο, είσαι καταπληκτικός!”. Πολλές φορές άλλα έχουν σκεφτεί να πουν πριν σε συναντήσουν και στην πορεία “κολλάνε” και λένε ό,τι τους έρθει στο κεφάλι. Και πάλι, όμως, ποτέ δεν με πείραξε. Το συνήθισα». Έχει μια γλυκύτητα σε ό,τι κι αν πει. Άραγε δεν εκνευρίζεται ποτέ; «Δεν θέλω να θυμώνω. Όταν παρουσιάζαμε μαζί με τον Σάκη το Μπελάς TV, είχα συμμετοχή και στην παραγωγή. Μια μέρα, με έπιασε ο Σάκης Μπουλάς και μου είπε “Να σου πω; Μην ασχολείσαι με την παραγωγή, γιατί γίνεσαι ένας άνθρωπος που δεν μου αρέσει καθόλου”. Η αλήθεια είναι πως είχε δίκιο. Δεν έπρεπε να μπλεχτώ και με τα δύο, γιατί δεν έκανα για παραγωγός. Θύμωνα πολύ και χαλούσε η διάθεσή μου. Ούτε τη σκληρότητα που χρειάζεται διαθέτω αλλά ούτε και την όρεξη» παραδέχεται. Εδώ και έντεκα χρόνια βρίσκεται μόνιμα στην Αθήνα, ενώ ανά περιόδους έχει περάσει κι εκείνος δύσκολες στιγμές σε όλα τα επίπεδα. «Υπήρξαν δύσκολες στιγμές, αλλά δεν έμεινα ούτε μία σεζόν χωρίς δουλειά. Έκανα εκπομπές σε ραδιόφωνο, τηλεόραση, θέατρο. Δόξα τω Θεώ, χαίρομαι που οι άνθρωποι με ζητούν για συνεργασίες και επίσης είμαι χαρούμενος που όλα όσα έχω κάνει σήμερα δεν χαρακτηρίστηκαν αποτυχημένα. Όπως όλος ο κόσμος, έτσι κι εγώ έχω χρέη στην εφορία και σε τράπεζες. Ελπίζω, όμως, πως σύντομα θα τακτοποιηθούν όλα».

Οικονομικοί ήταν και οι λόγοι που τον ανάγκασαν το 2015 να βγάλει το σκάφος στη στεριά και να φιλοξενηθεί αρχικά σε σπίτι φίλων. «Το σκάφος βρίσκεται εκτός θαλάσσης. Τα έσοδά μου μειώθηκαν και τα έξοδα παρέμειναν στα ύψη. Στην αρχή με φιλοξένησε ένας φίλος στη Νέα Σμύρνη και ύστερα μετακόμισα στα Μελίσσια. Όταν έμενα στη Νέα Σμύρνη, αισθανόμουν σαν φοιτητής» λέει γελώντας.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο People, που κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο, μαζί με το Πρώτο Θέμα.