Ενώ η κρυπτο-μανία σαρώνει τον κόσμο, κάποιες χώρες έχουν αρχίσει να σκέφτονται να εκδώσουν τα δικά τους ψηφιακά νομίσματα βασισμένα στην αλυσίδα των μπλοκ – την τεχνολογία πίσω από το Bitcoin.

Για την ώρα, η ιδέα φαίνεται να είναι δημοφιλής κυρίως μεταξύ αυταρχικών ηγετών οι οποίοι επιδιώκουν να παρακάμψουν τις διεθνείς κυρώσεις που τους έχουν επιβληθεί και εφαρμόζονται και μέσω του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Όμως, οι υπέρμαχοι των κυβερνητικά υποστηριζόμενων κρυπτονομισμάτων (που ονομάζονται έτσι επειδή βασίζονται στην κρυπτογράφηση για λόγους ασφαλείας) λένε ότι εάν η συγκεκριμένη τάση παγιωθεί, θα μπορούσε να αλλάξει ριζικά το διεθνές νομισματικό σύστημα όπως το ξέρουμε.

Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, Nicolas Maduro, έχει προτείνει ένα εικονικό νόμισμα που αποκαλεί Petro, κάθε μονάδα του οποίου θα υποστηρίζεται από ένα βαρέλι πετρελαίου. Ο Maduro λέει ότι το Petro θα έχει «μεγάλη επίδραση» στην πρόσβαση της Βενεζουέλας σε ξένα νομίσματα και σε αγαθά και υπηρεσίες απ’ όλο τον κόσμο – μια σαφής αναφορά στην έλλειψη δολαρίων της χώρας ως αποτέλεσμα των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί από τις ΗΠΑ.

Διαβάστε την συνέχεια στο fortunegreece.com