Από τον Μαρίνο Βυθούλκα,

Λίγες μέρες πριν από την πρεμιέρα της ταινίας Μαζί τα Φάγαμε, στην οποία πρωταγωνιστεί, ο Σωτήρης Καλυβάτσης, στέλνει ένα μήνυμα στον Αντώνη Κανάκη, παραδέχεται τον έρωτά του με την Υρώ Λούπη, ενώ ήδη θεωρεί μακρινό παρελθόν όλα όσα συνέβησαν στο θέατρο Χυτήριο.

Όταν ήρθε στο στούντιο για τη φωτογράφιση, ένας ευχάριστος σαματάς ξεκίνησε, με τον ίδιο να μας έχει βάλει όλους σε ένα κλίμα παιδικής χαράς. Αεικίνητος, εναλλακτικός, χιουμορίστας, αλλά συνάμα και ευαίσθητος, ο Σωτήρης είναι πρόθυμος να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις που έχω στο μυαλό μου. Εξάλλου πάντα ήταν προετοιμασμένος για όλα, από την εποχή που μαζί με τον Αντώνη Κανάκη και τον αξέχαστο Αντώνη Παραρά παρουσίαζαν το Κομφούζιο στην ΕΡΤ3, μέχρι και τη στιγμή που αποφάσισε να δέσει με το σκάφος του «Ανακρέων» στο λιμάνι της Ζέας στον Πειραιά, καθώς από το 2007 μέχρι και το 2015 ζούσε μόνιμα σε αυτό. «Για να μην παιδευτώ με σπίτια και ενοίκια, αποφάσισα να μείνω στο σκάφος. Η αφορμή για να κατέβω ήταν η στιγμή που αποφασίσαμε να πάρουμε ξεχωριστούς επαγγελματικούς δρόμους με τον Αντώνη (σ.σ. Κανάκη)».

«Με τον Αντώνη Κανάκη έχουμε απομακρυνθεί»

Ύστερα από το Κομφούζιο και τους ΑΜΑΝ, η πρώτη του δουλειά στην πρωτεύουσα είναι η σατιρική εκπομπή Μπελάς TV με τον Σάκη Μπουλά. «Ταυτόχρονα ξεκίνησα μια συνεργασία με τον Σάκη, τον Ζουγανέλη, τον Παπακωνσταντίνου και τον Θηβαίο στην Ακτή Πειραιώς. Πάντα ήμουν αισιόδοξος και μου άρεσε να δοκιμάζω καινούρια πράγματα» συμπληρώνει. Το 2009 παρουσιάζει στον Alpha το τηλεπαιχνίδι Fatus Olous, ενώ μετά από λίγους μήνες ξεκινάει και ραδιοφωνική εκπομπή. Μολονότι για πολλούς από εμάς η συνεργασία του με τον Αντώνη Κανάκη τον χαρακτήρισε τηλεοπτικά, για εκείνον αποτελεί πλέον μια ανάμνηση. «Το τι ακριβώς συνέβη ανάμεσα σε μένα και τον Αντώνη δεν νομίζω να αφορά κάποιον. Γνωριστήκαμε μέσα από τη δουλειά και ύστερα γίναμε φίλοι. Όταν το ΑΜΑΝ έκανε τον κύκλο του, λήξαμε από κοινού την συνεργασία. Πέρασαν τα χρόνια και έχουμε τραβήξει τους δρόμους μας. Αυτά συμβαίνουν στις συνεργασίες. Πόσο μάλλον σε μια τέτοια δουλειά, που περιέχει δόξα, χρήματα και αναγνώριση. Δεν σου κρύβω πως κάποια στιγμή παρασύρθηκα από τη δημοσιότητα, αλλά ο πρότερος βίος μου από τις κατασκηνώσεις και τη ΧΑΝΘ με έσωσε. Να φανταστείς πως οι φίλοι μου δεν βλέπουν τηλεόραση. Μάλιστα, ένας φίλος καπετάνιος, που με φιλοξενούσε ένα καλοκαίρι στη Σκόπελο, με έδιωξε από το σκάφος, γιατί έρχονταν πιτσιρικάδες στο λιμάνι και φώναζαν για να βγω έξω και να με δουν. Είχε χάσει την ησυχία του ο άνθρωπος» λέει γελώντας. Θέλοντας να κλείσουμε το κεφάλαιο «Αντώνης Κανάκης», τον ρωτάω αν σήμερα έχουν κάποια επαφή και αν μίλησαν όταν γεννήθηκε η κόρη του. «Με τον Αντώνη έχουμε απομακρυνθεί. Δεν έχουμε επικοινωνία, αλλά εύχομαι να είναι γερός τόσο εκείνος και η σύζυγός του όσο και το παιδάκι τους. Μακάρι να κάνουν δέκα παιδιά και να περάσουν όμορφα τη ζωή τους».

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο People, που κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο, μαζί με το Πρώτο Θέμα.