Ήταν Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου του 2016 όταν η είδηση του θανατηφόρου τροχαίου του Παντελή Παντελίδη προκάλεσε σοκ, τόσο στην εγχώρια showbiz, όσο και στο κοινό, θαυμαστές και μη του τραγουδιστή.

Στα 32 του χρόνια, ο αυτοδημιούργητος τραγουδιστής, που δύο ημέρες πριν είχε βρεθεί σε μία δίνη επικρίσεων για τους στίχους του «θυμίζεις σκάρτη γκόμενα που τριγυρνά στα Κατεχόμενα», άφησε την τελευταία του πνοή σε μια στροφή, όταν το αυτοκίνητό του ξέφυγε της πορείας του και ανατράπηκε.

Όλα συνέβησαν στις 08:20 το πρωί, στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο ύψος του Ελληνικού. Με ιλιγγιώδη ταχύτητα, το μαύρο, μάρκας Mercedes, τζιπ στο οποίο επέβαιναν ο Παντελής και δύο κοπέλες, η 21χρονη Φρόσω Κυριάκου και η 31χρονη Μίνα Αρναούτη, ξέφυγε από την πορεία του, χτύπησε με δύναμη στις προστατευτικές μπάρες και «προσγειώθηκε» ανάποδα.

Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες, που χρειάστηκαν σχεδόν μία ώρα για να απεγκλωβίσουν τους επιβαίνοντες. Ο τραγουδιστής διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Ασκληπιείο Βούλας. Αν και είχε καρδιακό σφυγμό κατά τη μεταφορά του και οι γιατροί έκαναν κάθε προσπάθεια να τον κρατήσουν στη ζωή, εξέπνευσε λόγω των τραυμάτων που είχε υποστεί στο κεφάλι που τον είχαν καταστήσει κλινικά νεκρό εξαρχής. Οι δύο κοπέλες τραυματισμένες, μεταφέρθηκαν στον Ευαγγελισμό, όπου η Φρόσω νοσηλεύτηκε για λίγες μέρες με ελαφρά τραύματα και σπάσιμο δεξιάς κλείδας και η Μίνα, για περισσότερο καιρό, με πολλαπλά κατάγματα σε όλο της το σώμα και έδωσε «μάχη» για τη ζωή της.

Η είδηση έφτασε στα δημοσιογραφικά γραφεία γύρω στις 10:00, προκαλώντας «παγωμάρα», αλλά και έκτακτες μεταδόσεις, ενώ τα social media παίρνουν «φωτιά». Στο μεταξύ, ο Κώστας Μπερτάκης, ο επιχειρηματίας του νυχτερινού κέντρου Teatro όπου σε λίγες ημέρες θα εμφανιζόταν ξανά ο Παντελής, μετέβη στο νοσοκομείο για το θλιβερό έργο της αναγνώρισης, αφού ο τραγουδιστής δεν είχε πάνω του ταυτότητα ή κάποιο άλλο έγγραφο, αλλά και ειδοποίησε την οικογένειά του.

sxediagramma padelidis

 

Δύο ημέρες μετά, στις 20 Φεβρουαρίου 2016, συγγενείς, συνάδελφοι και πλήθος κόσμου αποχαιρετούν τον Παντελή σε κλίμα οδύνης. Η σορός μεταφέρθηκε συνοδεία μπάντας από το σπίτι του, στην Νέα Ιωνία, στον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, όπου και τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα από τις 09.00 το πρωί. Η νεκρώσιμη ακολουθία ξεκίνησε λίγο μετά τις 14.00 το μεσημέρι, ενώ μία τεράστια πομπή τον συνόδευσε στην τελευταία του κατοικία, το κοιμητήριο της Μεταμόρφωσης, σχεδόν τρεις ώρες μετά.

Όσο οι μέρες περνούν και ουδείς μπορεί να πιστέψει τι έχει συμβεί, έρχονται στο φως στοιχεία όπως το ότι, πριν το μοιραίο, είχε φύγει από σπίτι-χαρτοπαιχτική λέσχη, ενώ το επίσημο πόρισμα δείχνει πως ο Παντελής είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ (2,72 mg αλκοόλ ανά λίτρο αίματος, τη στιγμή που το όριο είναι 0,50 mg ανά λίτρο), αλλά και ότι το κοντέρ έδειχνε ταχύτητα μεγαλύτερη των 118 χιλιομέτρων την ώρα.

115571ad-4b32-43f4-ac27-6854bd76ed96

Σήμερα, δύο χρόνια μετά, ο κόσμος συνεχίζει να αγκαλιάζει τον Παντελή μέσα από τα τραγούδια του, αλλά και τα μέλη της οικογένειάς του, ενώ, οι δύο κοπέλες εξακολουθούν να δέχονται διαδικτυακές επιθέσεις από «θερμόαιμους», λιγότερες απ’ ότι στην αρχή, με την Μίνα να μην διστάζει να απαντήσει με αναρτήσεις στο Facebook και την Φρόσω να έχει επιλέξει την σιωπή.

Στο δικαστικό πεδίο, η οικογένεια, κάνοντας χρήση του σχετικού δικαιώματος που της δίνει ο νόμος, προσέφυγε στον Εισαγγελέα Εφετών και αμφισβητεί την απόφαση που πήρε πριν από λίγους μήνες ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών για να μπει η υπόθεση στο αρχείο. Ο Εφέτης μπορεί, είτε να συναινέσει στην αρχειοθέτηση, είτε να ζητήσει περαιτέρω έρευνα ή ακόμη και την άσκηση ποινικών διώξεων, ενώ η απόφασή του θα είναι τελεσίδικη. Παράλληλα, δεν έχουν γίνει τα δικαστήρια για τις αστικές αποζημιώσεις των δύο κοριτσιών.