Ήταν 17 ετών όταν έκανε βαλίτσες και για πέντε μήνες έγινε κάτοικος Κωνσταντινούπολης. «Με είδε η τουρκική παραγωγή από το ρόλο μου στο Νησί – είχαν συνεργαστεί παλιότερα με ανθρώπους από την παραγωγή της σειράς. Έκανα μία οντισιόν στα αγγλικά και μετά μου ήρθε το ίδιο σενάριο στα τουρκικά. Δεν ήξερα ούτε λέξη και έψαχνα στο Google translate. Κάναμε τις δύο οντισιόν και στη συνέχεια επικοινώνησαν ξανά μαζί μου όταν έδινα πανελλήνιες και δεν μπορούσα να φύγω. Δεν είχα κάποιο νέο, έτσι έφυγα για διακοπές στην Πάρο με την παιδική μου φίλη. Εκεί ήμουν όταν με πήραν τηλέφωνο και μου ζήτησαν να πάω στην Τουρκία την επόμενη μέρα. Δεν πίστευα ότι θα πάρω το ρόλο, σε σημείο που τους είπα ότι προτιμώ να κάνω τις διακοπές μου και να πάω μετά αν θέλουν. Έχω περάσει από τόσες οντισιόν και έχω φάει τόση απόρριψη που είμαι έτοιμη για το χειρότερο. Τελικά μου έδωσαν τρεις μέρες για να πάω στην Κωνσταντινούπολη – το οποίο και έκανα. Πήγα σε ένα μεγάλο στούντιο μέσα στο οποίο είχαν φτιάξει ένα ολόκληρο παλάτι. Μου έφτιαξαν τα μαλλιά και το μέικαπ, μου έδωσαν να φορέσω ένα υπέροχο φόρεμα και έπαιξα μια σκηνή με τον ηθοποιό που υποδυόταν τον Σουλτάνο. Την επόμενη μου ανακοίνωσαν ότι πήρα τον ρόλο. Έλεγα συνέχεια ευχαριστώ. Γύρισα στην Αθήνα για μία ημέρα, μάζεψα τα πράγματά μου και επέστρεψα», λέει η Αναστασία Τσιλιμπίου.

Στην Τουρκία έμεινε μαζί με τη διερμηνέα της, τη Γελίζ. «Δεν έκανα καθόλου μαθήματα τουρκικών όσο ήμουν εκεί. Μόνο τον πρώτο μήνα για να μάθω την προφορά κάποιων φωνηέντων που δεν υπάρχουν στα ελληνικά. Μαθήματα έκανα όταν γύρισα στην Ελλάδα. Πήρα δύο πτυχία με καλό βαθμό. Μου αρέσει πολύ η γλώσσα. Το περασμένο καλοκαίρι ξαναπήγα στην Τουρκία για το τελευταίο επεισόδιο της σειράς ως guest star» αναφέρει. Η ομορφιά της δεν πέρασε απαρατήρητη στη γείτονα χώρα, όπου είχε πολλές κατακτήσεις. «Αυτό που με έφερε σε αμηχανία είναι ότι μου έδειξαν το ενδιαφέρον τους άντρες σε μεγαλύτερες ηλικίες. Σκεφτόμουν “έχουμε πάνω από δέκα χρόνια διαφορά”».

Για τη συμμετοχή της στην Κιοσέμ δέχτηκε αρκετά αρνητικά σχόλια από Έλληνες που ενοχλήθηκαν που έπαιξε σε μια τοyρκική σειρά, δεδομένων των ιστορικά τεταμένων σχέσεων ανάμεσα στα δύο κράτη. «Έλαβα κάποια αρνητικά μηνύματα και διάβασα σχόλια σε άρθρα που με στενοχώρησαν. Με ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι για μένα, αν και έχω καταλάβει πως δεν πρέπει να είμαι έτσι αν θέλω να επιβιώσω σε αυτό το χώρο. Αντί να χαρούν που μία Ελληνίδα έκανε ένα επαγγελματικό βήμα στο εξωτερικό, με κατηγόρησαν γιατί δέχτηκα να δουλέψω στην Τουρκία» λέει. Η επιστροφή της Αναστασίας στην Ελλάδα δεν ήταν εύκολη. «Όταν γύρισα με έπιασε μία μίνι κατάθλιψη. Εκεί ήμουν ανεξάρτητη, έμενα μόνη μου. Έζησα πράγματα που ονειρευόμουν από μικρή. Πήγα στο Φεστιβάλ των Καννών μαζί με τους συντελεστές της σειράς και έζησα μια ξεχωριστή εμπειρία. Μου είχε λείψει μεν η Ελλάδα, αλλά κατάλαβα πως θέλω να δουλέψω στο εξωτερικό» λέει με ενθουσιασμό.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο People, που κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο, μαζί με το Πρώτο Θέμα.