Σε ένα χρόνο η… τελευταία πράξη του δράματος για το στρατόπεδο της Καλαμάτας!

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ

Με την απόφαση της αναβάθμισης της 120 Πτέρυγας Εκπαιδεύσεως Αέρος (ΠΕΑ) και τη μετατροπή της σε Διεθνές Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης, στο… χέρι, γύρισε από την Αθήνα και τη συνάντηση που είχε  με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος γεύτηκε… από κοντά, την ψυχρολουσία της κατάργησης του στρατοπέδου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας!

Ο κ. Νίκας προσπάθησε τα πάντα, καθώς δεσμεύτηκε στον Βίτσα, να διαθέτει ο Δήμος, χρήματα για την κάλυψη των αναγκών της Μονάδας, όμως ο αναπληρωτής υπουργός ήταν ανένδοτος. Του είπε χαρακτηριστικά, πως δεν είναι θέμα οικονομικό, αφού το κόστος λειτουργίας του στρατοπέδου της Καλαμάτας θεωρείται μικρό, καθώς ανέρχεται σε περίπου 2,5 εκατ. ευρώ, το χρόνο, αλλά επιχειρησιακό, καθώς προέχει η ενίσχυση των δυνάμεων της παραμεθορίου. Μάλιστα, ο κ. Βίτσας, γνωστοποίησε στο δήμαρχο ότι όλα τα Κέντρα Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων της χώρας καταργούνται, στο πλαίσιο εφαρμογής νέου συστήματος κατάταξης στο Στρατό Ξηράς.

ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΤΟ  «ΛΟΥΚΕΤΟ»

Στο πλαίσιο της συνάντησης των δύο ανδρών, «βγήκε» και η είδηση αναφορικά με την… τελευταία πράξη του δράματος, καθώς όπως είπε ο Δημήτρης Βίτσας, το αεροδρόμιο θα κλείσει σε 1 χρόνο ή ίσως και παραπάνω, ενώ μέχρι τότε, θα έχει αξιωματικούς και μόνιμη δύναμη στρατιωτών. Όσον αφορά στη Μονάδα Επιστράτευσης της πόλης, αυτή, θα μεταφερθεί στην Τρίπολη, ενώ δεν είναι προγραμματισμένο να οδηγηθεί το στρατόπεδο Παπαφλέσσα σε εμπορική χρήση, δηλαδή δε θα δοθεί σε ιδιώτες για αξιοποίηση, τουλάχιστον προς το παρόν. «Κατά πάσα πιθανότητα, θα χρησιμοποιηθεί για στρατιωτικούς σκοπούς (εν όλω ή εν μέρει) και συγκεκριμένα, για τις ανάγκες της 120 ΠΕΑ, η οποία θα αναβαθμισθεί. Εφόσον τμήμα του στρατοπέδου είναι δυνατόν να διατεθεί για τις ανάγκες του Ελληνικού Δημοσίου ή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα γίνει αίτημα και θα υπάρξει διαπραγμάτευση με το Ταμείο Εθνικής Άμυνας, στο οποίο θα υπαχθεί το στρατόπεδο», ανέφερε ο κ. Νίκας, ο οποίος έθεσε το αίτημα παραχώρησης της σημαίας, που το 9ο Σύνταγμα Πεζικού είχε κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους, με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας, να επισημαίνει πως αυτό, πρέπει να τεθεί υπόψη του Αρχηγού ΓΕΣ, αναφέροντας πως ο ίδιος συμφωνεί με την παράδοσή της.

Διαβάστε αύριο στη ΦΩΝΗ το σχετικό εκτενές ρεπορτάζ

Γ. Αναγνωστοπούλου

 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ