O Στέλιος με την Όλγα είναι τόσο αγαπημένοι που μου έκανε πραγματικά εντύπωση. Ο Xανταμπάκης είναι ο ορισμός του χαζομπαμπά, τρελαμένος με τα παιδιά, όλη την ώρα παίζει μαζί τους. Παρόλο που η Μαλένα είναι ακόμα μωρό, ήταν πολύ ήσυχη και συνεργάσιμη – μόνο στη συνέντευξη βαριόταν λίγο που οι γονείς της δεν ασχολούνταν μαζί της και αναγκαστήκαμε να σταματήσουμε το γύρισμα 2-3 φορές. Όσο για το βασιλιά της οικογένειας, είναι σαφώς ο Χανταμπάκης, αλλά όχι ο μεγάλος, ο μικρός, ο Μανώλης, που είναι ένα παιδί με απίστευτο χαρακτήρα και ξεχωριστό χιούμορ» μας λέει ο Νίκος Κοκλώνης ενώ φτιάχνει βαλίτσα για τον επόμενο προορισμό του. Από το ταξίδι στην Ταϊλάνδη με την οικογένεια Χανταμπάκη δεν έλειψαν και τα απρόοπτα.

«Πήγαμε για γύρισμα στο Khao Yai National Park και κάναμε ένα πλάνο με τις ελεύθερες μαϊμούδες στο background, όμως κάποια στιγμή εκεί που ήταν ήσυχες άρχισαν να τρέχουν καταπάνω μας, μάλιστα η μία άρπαξε την πιπίλα της μικρής Μαλένας και ο Στέλιος την κυνηγούσε για να την πάρει πίσω» λέει γελώντας ο Νίκος Κοκλώνης. Η απόπειρα να βγουν για ποτό οι δυο τους με τον Στέλιο στην Μπανγκόκ δεν ήταν και πολύ επιτυχημένη γιατί, ενώ ντύθηκαν και ετοιμάστηκαν, ήταν τόσο κουρασμένοι που στα δέκα λεπτά αποφάσισαν να γυρίσουν πίσω. Όσο για τη μεγαλύτερη πρόκληση; Δοκίμασαν τα άπαντα του ταϊλανδέζικου street food: σκουλίκια, βατράχια, ακρίδες και τελικά ένας από τους δύο (δεν αποκαλύπτουμε ποιος!) κατάφερε να φάει και μία κατσαρίδα!» λέει ο Νίκος.

Ο Νίκος Κοκλώνης μας δίνει tips για ένα υπέροχο ταξίδι στην Ταϊλάνδη

• Οι Ταϊλανδοί συνεχώς κάτι μασουλάνε. Υπάρχουν περισσότερα από 50.000 σημεία για να φας στην Μπανγκόκ. Οι καντίνες στους δρόμους προσφέρουν από τηγανητή μπανάνα και το εθνικό πιάτο Pad Thai μέχρι φρούτα και χυμούς.

• Στο ναό Wat Pho θα δείτε το γιγάντιο χρυσό ξαπλωμένο Βούδα – αφού αφήσετε τα παπούτσια στην είσοδο και προσέξετε τους επίδοξους πορτοφολάδες. Γενική φωτογραφία δεν θα καταφέρετε να βγάλετε καθώς το άγαλμα καταλαμβάνει όλο το ναό, οπότε διαλέξτε τη γωνία που σας αρέσει!

• Μην αγοράσετε τίποτα χωρίς παζάρεμα. Ακόμη και στα ταξί και τα Tuk Tuk fix τιμή δεν υπάρχει, ρωτήστε, παζαρέψτε και κατεβάστε την τιμή.

• Τα εμπορικά κέντρα στην Μπανγκόκ είναι τεράστια, λαμπερά και φιλοξενούν διάσημες φίρμες. Δίπλα σχεδόν σε καθένα από αυτά θα βρείτε και μία υπαίθρια αγορά που δεν σβήνει τα φώτα της μέχρι και τις 11.00 το βράδυ.

• Για μια μείξη διασκέδασης και νυχτερινού παζαριού κατευθυνθείτε στην περιοχή Patpong, τα «κόκκινα φανάρια» της Μπανγκόκ, και μπείτε στα δαιδαλώδη στενά (Soi).

• Δοκιμάστε ψητό καβούρι και, αν αντέχετε τη μυρωδιά, το Durian, το βασιλιά των φρούτων στην Ασία που μυρίζει, όπως λένε, σαν την κόλαση – εξαιτίας αυτού απαγορεύεται σε καμπίνες αεροπλάνων, ξενοδοχεία και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Η Όλγα Πηλιάκη πάντως αποδείχτηκε τολμηρή και το δοκίμασε.

• Επιβάλλεται μια βόλτα στα κανάλια (Klongs) για μια περιήγηση στην παλιά Μπανγκόκ και μια βόλτα στις περίφημες πολύχρωμες πλωτές αγορές. Η πιο κοντινή στην πόλη είναι η Taling Chan.

• Βρεθείτε την ώρα του ηλιοβασιλέματος στον εντυπωσιακό Ναό της Αυγής για μια εικόνα μαγική. Προσοχή όμως μην ενοχλήσετε τους μοναχούς στο μάθημά τους.

• Κάντε μάθημα Muay Thai, το εθνικό σπορ της Ταϊλάνδης, από μετρ του είδους και πρωταθλητές, στην πιο αυθεντική μορφή του σε υπαίθριο ρινγκ στα στενά της Μπανγκόκ.

• Στο Khao Yai National Park αμέτρητοι μπαμπουίνοι ξεφυτρώνουν από παντού, τρώνε τα πάντα…

και αρπάζουν τα πάντα.

• Τι δεν πρέπει να χάσετε στην Ταϊλάνδη; Φυσικά να κάνετε ταϊλανδέζικο μασάζ ποδιών – μία ώρα κοστίζει 10-15 ευρώ. Και είναι διαθέσιμο παντού, στις αγορές, στους πεζόδρομους, στα κανάλια.

Στο Βερολίνο με τη Σοφίνα

Η όμορφη και ταλαντούχα ηθοποιός Σοφίνα Λαζαράκη –κόρη της Μαίρης Μηλιαρέση–, που τη γνωρίσαμε στο πρώτο Χ-Factor στο ΣΚΑΪ και φέτος πρωταγωνιστεί στη σειρά Παρθένα Ζωή στον ΑΝΤ1, ταξίδεψε μαζί με τον Νίκο Κοκλώνη στο Βερολίνο. Εκεί ο Mr Travel τη μύησε στα μυστικά και στην κουλτούρα της μητρόπολης. Χόρεψαν με μουσικούς του δρόμου, ενώ ο Νίκος την ανέκρινε για όλα στις όχθες του ποταμού Σπρέε. «Η πιο ωραία μου στιγμή με τη Σοφίνα ήταν η βόλτα μας στο Πότσνταμ, στο Σανσουσί μπροστά από το παλάτι, ήμασταν ανάμεσα στα δέντρα, τα χρυσά σιντριβάνια, περάσαμε καταπληκτικά παρά το τσουχτερό κρύο» περιγράφει στο People.

Το νέο επεισόδιο του Celebrity Travel θα μεταδοθεί την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου, στις 00:30, στον ΑΝΤ1.