«Πετάει» το αεροδρόμιο της Καλαμάτας που μπαίνει δυνατά στη νέα σεζόν με 7 νέες συνδέσεις!

Με… φόρα ανοίγει τα φτερά του ο κρατικός αερολιμένας της Καλαμάτας, ο οποίος μετά το περσινό ρεκόρ, αναμένεται να σημειώσει περαιτέρω αύξηση στις αφίξεις του, συμβάλλοντας τα μέγιστα στη δυναμική του τουρισμού στη Μεσσηνία. Οι πρώτες πτήσεις εξωτερικού, μετά τη διακοπή λίγων μηνών, ξεκινούν και πάλι αυτήν την Κυριακή, με πολλές συνδέσεις αλλά και νέες πόλεις, να μπαίνουν στον… χάρτη.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

mandhlarisΣυγκεκριμένα, προστίθενται 7 καινούριοι προορισμοί, τη στιγμή που οι μοναδικές απώλειες, έρχονται από τους Δανούς, οι οποίοι μας έριξαν… μαύρο, καθώς τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβριο, κόβονται οι συνδέσεις με Κοπεγχάγη και Μπιλούντ, αλλά και την Αθήνα, από και προς την οποία, πέρυσι, τα δρομολόγια ήταν καθημερινά. Στον αντίποδα, οι 7 νέες συνδέσεις, δημιουργούν συνθήκες αισιοδοξίας, με τον αερολιμενάρχη Καλαμάτας Δημήτρη Μανδηλάρη, να εκφράζει την πεποίθηση ότι η χρονιά αυτή θα είναι πολύ καλή και η αύξηση στις πτήσεις εξωτερικού, θα ξεπεράσει το 15 με 20%.

ME 26 ΠΟΛΕΙΣ ΣΕ 16 ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ 7 ΝΕΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ!

Η αυλαία… θα ανοίξει την Κυριακή, με την υποδοχή της πρώτης πτήσης από το Μόναχο, που είναι μια από τις 4 πόλεις της Γερμανίας, με τις οποίες συνδέεται απευθείας η Καλαμάτα. Συνολικά, η μεσσηνιακή πρωτεύουσα, θα συνδέεται με 16 χώρες και 26 διαφορετικές πόλεις και συγκεκριμένα τη Γερμανία, την Αγγλία, τη Γαλλία, την Ιταλία, το Βέλγιο, τη Νορβηγία, την Τσεχία, τη Ρωσία, την Ολλανδία, την Αυστρία, την Ελβετία, τη Σλοβακία, την Πολωνία, την Αρμενία, τη Ρουμανία και την Κύπρο. Οι νέοι προορισμοί είναι το Μπρίστολ, οι Βρυξέλλες, η Ζυρίχη, το Ερεβάν, το Βουκουρέστι, η Στουτγάρδη και η Λάρνακα, ενώ ακόμη υπάρχουν πτήσεις από και προς τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, με κάποιες μάλιστα πολύ συχνές, από Λονδίνο, Μάντσεστερ, και Μπέρμιγχαμ, Παρίσι, Λυών, Λιλ και Νάντη, Όσλο, Πράγα, Άμστερνταμ, Βιέννη και Ίνσμπρουκ, Κατοβίτσε, Μιλάνο, Μπρατισβλάβα, Μόναχο , Φρανκφούρτη και Ντίσελντορφ και Μόσχα.

ΔΥΝΑΤΑ Η ΓΡΑΜΜΗ ΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ
ΕΦΑΓΕ… ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΑΘΗΝΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ!

Αρκετά, με τα οφέλη πολλαπλά για τον τουρισμό, αναμένονται και φέτος τα συνέδρια, που θα διεξαχθούν από το Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο,  προσελκύοντας πάρα πολλούς επισκέπτες και αποτελώντας μιας… πρώτης τάξεως διαφήμιση για το νομό. Στο μεταξύ, οι μικρές πληρότητες λόγω κρίσης και ολοκλήρωσης του εθνικού δρόμου, φαίνεται πως «κατάπιαν» την απευθείας σύνδεση με την Αθήνα, καθώς δεν αναφέρεται στο φετινό προγραμματισμό. Η σύνδεση ωστόσο με τη Θεσσαλονίκη, συνεχίζεται κανονικά, με τα δρομολόγια με τον ερχομό της άνοιξης, την περίοδο της αλλαγής της ώρας, να πολλαπλασιάζονται. «Αυτή τη στιγμή, είναι Τρίτη- Πέμπτη – Σάββατο και λίγο πριν το Απρίλιο, θα ξεκινήσει το πρόγραμμα του καλοκαιριού με αυξημένα δρομολόγια», ανέφερε ο κ. Μανδηλάρης, που απάντησε και στα καίρια ερωτήματα που αφορούν στις υποδομές και το προσωπικό, το οποίο συνεχίζει να είναι λίγο, παρά τη δυναμική του αερολιμένα.

ΛΑΣΤΙΧΟ… ΟΙ ΜΟΛΙΣ 7  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΘΩΣ ΕΙΝΑΙ
ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ!

Και για να περιγράψουμε «ανάγλυφα» την κατάσταση, σε έναν… επίκαιρο παραλληλισμό, αρκεί να αναφέρουμε πως οι υπάλληλοι του κρατικού αερολιμένα στην Καλαμάτα, φορούν καθόλη τη διάρκεια του έτους και ειδικότερα από την άνοιξη μέχρι και το φθινόπωρο, τη στολή του… υπερήρωα, καθώς εξυπηρετούν τις αμέτρητες πτήσεις, παρά την έλλειψη προσωπικού. Όπως παραδέχθηκε, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης του νέου γενικού προγραμματισμού των πτήσεων, ο αερολιμενάρχης Δημήτρης Μανδηλάρης, αυτή τη στιγμή, για να λειτουργεί απρόσκοπτα το αεροδρόμιο και χωρίς να εξαντλείται το υπάρχον προσωπικό, χρειάζεται να προσληφθούν, το λιγότερο 8 άτομα! «Είναι απαραίτητη η ενίσχυση, καθώς φέτος το αεροδρόμιο, θα λειτουργεί πολύ περισσότερες ώρες», ανέφερε ο κ. Μανδηλάρης, ο οποίος σχολίασε και όσα ακούγονται και γράφονται, αναφορικά με το ωράριο λειτουργίας. «Κατά καιρούς, ακούω ότι ανοίγουμε μια ώρα πριν την πτήση, το έχω διευκρινίσει, αν μιλάμε για την πρώτη πτήση, την πρωινή, πράγματι, το αεροδρόμιο ανοίγει μια ώρα πριν, από τη στιγμή που το αεροπλάνο είναι στην πίστα μας. Όταν για παράδειγμα τη Δευτέρα, έχουμε αναχώρηση στις 6 το πρωί, ο αερολιμένας, ανοίγει δυόμιση ώρες και γενικά, λειτουργούμε, από τις 5:30 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα», δήλωσε καταληκτικά, ο Δημήτρης Μανδηλάρης, παραδεχόμενος την κατάσταση που επικρατεί στο πολιτικό αεροδρόμιο, με την έλλειψη προσωπικού. Μια παραδοχή, που έρχεται να προβληματίσει, όχι επειδή δεν είναι γνωστή η κατάσταση του αερολιμένα, αλλά γιατί η δυναμική που έχει αναπτυχθεί στον τουρισμό και η αυξημένη επισκεψιμότητα στη Μεσσηνία κυρίως και τους γύρω νομούς,  οφείλεται κατά κύριο λόγο σε αυτόν και τις πολλές απευθείας συνδέσεις, με τους φορείς να μην μεριμνούν όσο θα έπρεπε για τη στήριξή του. Άλλωστε, ακόμη και οι απαραίτητες για την ομαλή του λειτουργία, βελτιώσεις στις βασικές υποδομές, περιορίστηκαν στις άκρως αναγκαίες, με συνεργεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) να προβαίνουν σε συντηρήσεις κυρίως σε ζυγιστήρια, ιμάντες και ψυκτικά, τη στιγμή που έπρεπε ήδη να έχουν γίνει μεγάλα έργα.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ