Απονομή βραβείων και επαίνων στην 120ΠΕΑ: Ο πιο… καλός μαθητής της Σειράς του ο ίκαρος του εκπαιδευτικού Τ2 που έπεσε στην Καλαμάτα!!!

Μπορεί η χρονιά να μην ξεκίνησε με το… δεξί για τον 26χρονο Πατρινό ανθυποσμηναγό Γιώργο Διγγελόπουλο, όμως το ατύχημα με την πτώση του Τ2 στις 3 Ιανουαρίου στην Καλαμάτα, ανήκει πια στο παρελθόν και τα καλύτερα όπως φαίνεται, είναι πλέον… εδώ!

Ο νεαρός ίκαρος που σώθηκε από το παρ’ ολίγον δυστύχημα, χάρη στην εμπειρία του εκπαιδευτή του, που κατάφερε να φτάσει το προβληματικό αεροσκάφος πάνω από ένα χτήμα στη δυτική παραλία και να εγκαταλείψουν εκεί, πρώτευσε στην πτητική εκπαίδευση της 87ης σειράς Ιπταμένων και απέσπασε το βραβείο για την αποφοίτησή του. Ο νεαρός πιλότος, μπήκε στην Σχολή Ικάρων το 2011 και ορκίστηκε ανθυποσμηναγός Ιπτάμενος στις 16 Ιουλίου 2015, απ’ όταν και ακολούθησε το πρόγραμμα της πτητικής εκπαίδευσης της Πολεμικής Αεροπορίας, στην 120 Πτέρυγα Εκπαιδεύσεως Αέρος (ΠΕΑ) στην Καλαμάτα. Η τελετή πέρατος της πτητικής εκπαίδευσης των Ανθυποσμηναγών της 87ης και 88ης Σειράς Ιπταμένων, στην 120 ΠΕΑ, πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτεράρχου Χρήστου Χριστοδούλου, ο οποίος και απένειμε τους επαίνους και τα βραβεία, στον Διγγελόπουλο και τους υπολοίπους διακριθέντες. Ανάμεσά τους, οι ανθυποσμηναγοί Γιώργος Λαντζουράκης και Γιώργος Υφαντίδης, που τιμήθηκαν ως οι αρχαιότεροι Έλληνες Ανθυποσμηναγοί της 87ης και 88ης Σειράς αντίστοιχα και ο Γιώργος Καλλέργης που πρώτευσε στην 88η Σειρά.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΑ

Στην ομιλία του, ο Αρχηγός, αφού καλωσόρισε τους Ανθυποσμηναγούς στην Αεροπορική Οικογένεια ως μαχητές, τους τόνισε ότι το μεγάλο ζητούμενο, είναι η αποτελεσματικότητα. «Αυτό είναι που ζητάμε από εσάς και για να το επιτύχετε χρειάζεται να είστε άριστοι επαγγελματίες και πάνω απ’ όλα ασφαλείς», ανέφερε ο κ. Χριστοδούλου, ενώ τους προέτρεψε, παρά τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, να μείνουν ανεπηρέαστοι και με πείσμα και αφοσίωση να προσπαθήσουν και αυτοί, για τη συνεχή βελτίωση της επιχειρησιακής ικανότητας της Πολεμικής Αεροπορίας. Στην τελετή, παραβρέθησαν επίσης, ο διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης, υποπτέραρχος Θωμάς Χατζηαθανασίου, ανώτατοι αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας, αντιπροσωπεία αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι φορέων και της Εκκλησίας και φυσικά, συγγενείς των Ανθυποσμηναγών.

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ