«Έφυγε» ο «πατέρας της Μαύρης Θύελλας», ο «αρχιθύελλας» Λυκούργος Γαϊτανάρος!

Στη «γειτονιά των Αγγέλων» βρίσκεται πλέον μια από τις σπουδαιότερες φυσιογνωμίες του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου ο «πατέρας της Μαύρης Θύελλας», ο «αρχιθύελλας» Λυκούργος Γαϊτανάρος που τα τελευταία χρόνια έδινε μάχη για την υγεία του έχοντας μάλιστα ξεπεράσει μια αρκετά μεγάλη περιπέτεια το περασμένο καλοκαίρι (έκανε αποκατάσταση για περίπου ένα 3μηνο στη «Διάπλαση») άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο Καλαμάτας…
Πάντοτε στο πλευρό της «Μαύρης Θύελλας», ο Λυκούργος Γαϊτανάρος ακόμη και στις δύσκολες και τελευταίες, όπως αποδείχθηκε, στιγμές του δεν έπαψε να σκέφτεται και να στηρίζει την μεγάλη του αγάπη…
gaitanaros-3
Ο Λυκούργος Γαϊτανάρος (1927-2018), επιχειρηματίας με καταγωγή από τους Δολούς της Μεσσηνιακής Μάνης και κάτοικος Καλαμάτας, ήταν νυμφευμένος με την Φιλάνθη Μαυρομιχάλη και πατέρας δυο παιδιών, του Ιωάννη και του Παναγιώτη, υπήρξε επίτιμος πρόεδρος της «Μαύρης Θύελλας», του Μεσσηνιακού και πλήθους άλλων συλλόγων και συνδέσμων. Διετέλεσε πρόεδρος τη Χρυσή Εποχή της «Μαύρης Θύελλας» όταν ανέβασε την ομάδα δυο φορές στην Α’ Εθνική. Μεταξύ άλλων συνέβαλε στην κατασκευή του εθνικού (σήμερα δημοτικού) σταδίου Καλαμάτας, δώρισε στην τοπική κοινότητα των Δολών το κτήμα που βρέθηκε το σπήλαιο Λυκούργου, το οποίο φέρει το όνομά του, και μεγάλη έκταση για την δημιουργία ελικοδρομίου και κοιμητηρίου. Είχε σημαντικό επιχειρηματικό και φιλανθρωπικό έργο με συνεχή στήριξη συνανθρώπων και ισχυρές φιλίες. Μάλιστα, με την παρουσία του είχε βοηθήσει εκείνη την εποχή ώστε πολλοί από τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονταν στην ομάδα, να αποκατασταθούν επαγγελματικά.
Για πολλές δεκαετίες υπήρξε σημαντικός οικονομικός παράγοντας της πόλης, με έντονη πολιτική παρουσία ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της δικτατορίας με τους πρωταγωνιστές της οποίας έμεινε «δεμένος» μέχρι το τέλος.
Κατείχε 4 εργοστάσια εμφιάλωσης λαδιού κάνοντας ετήσιο τζίρο ακόμα και 12 δισεκατομμύρια δραχμές. Είχε στην κατοχή του το ξενοδοχείο Pharae Palace στην Καλαμάτα και πλήθος αξιοθαύμαστων ακινήτων στην Καλαμάτα και τις Κιτριές.
gaitanaros-2

Φωτό: Fotis Koutroubis

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ