Αεροπορική τραγωδία έγινε την Κυριακή λίγο έξω από την Μόσχα, καθώς ένα αεροσκάφος με 71 επιβαίνοντες συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του.

Το αεροσκάφος ΑΝ-148 των Saratov Airlines, με 65 επιβάτες και 6μελές πλήρωμα, έπεσε λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Domodedovo της Μόσχας και θα εκτελούσε πτήση προς την πόλη Orsk, στα σύνορα Ρωσίας – Καζακστάν.

Το στίγμα της πτήσης  χάθηκε από τα ραντάρ λίγο μετά την απογείωση.Το αεροσκάφος, το οποίο ήταν επτά ετών, απογειώθηκε στις 13:22 ώρα Ελλάδος και πέντε λεπτά αργότερα άρχισε να χάνει ύψος. Για την ακρίβεια, ένα λεπτό πριν συντριβεί, έκανε βουτιά από τα 6.200 πόδια στα 3.200 και το σήμα του χάθηκε 20 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο.

Οι διασώστες που έφτασαν στο σημείο της συντριβής, το οποίο είναι καλυμμένο από χιόνι, δήλωσαν ότι δεν υπάρχουν επιζώντες, ενώ τα συντρίμμια έχουν διασκορπιστεί σε πολύ μεγάλη ακτίνα.

Αν και αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στα ΜΜΕ ότι είδαν μία φλεγόμενη μπάλα στον ουρανό, προς το παρόν, τα αίτια της τραγωδίας είναι άγνωστα. Ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των θυμάτων και έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να συγκροτήσει ειδική επιτροπή που θα διερευνήσει το αεροπορικό δυστύχημα.

Δείτε τις πρώτες εικόνες από το σημείο: