Για τον Νίκο Κοκλώνη ένα ταξίδι στο Νεπάλ ήταν όνειρο ζωής, παρόλο που έχει ταξιδέψει σχεδόν σε όλο τον πλανήτη. «Σε μια συζήτηση που είχαμε με τον Θοδωρή Μαραντίνη πριν από λίγους μήνες, εκεί που λέγαμε “ποιο είναι το ταξίδι που πάντα ονειρευόσουν να κάνεις, αλλά δεν έχεις καταφέρει μέχρι σήμερα;” γυρίζει και μου λέει “Θέλω πολύ να πάω στο Νεπάλ!”. Εκείνη τη μέρα αποφασίσαμε να κάνουμε αυτό το ταξίδι μαζί και η ιδέα άρεσε πολύ και στη Σίσσυ. Παρότι μέχρι σήμερα είχαν αποφασίσει να μη δώσουν καμία κοινή συνέντευξη, η προοπτική τού να ταξιδέψουν μαζί σε ένα τέτοιο ονειρικό μέρος έκαμψε τις αντιστάσεις τους, αλλά η αλήθεια είναι πως προσπάθησα πολύ για να τους πείσω» λέει γελώντας ο Νίκος στο People.

Τι του έκανε εντύπωση, δεδομένου πως έζησε το ζευγάρι από κοντά για περισσότερο από μία εβδομάδα; «Ο Θοδωρής προσέχει τη Σίσσυ σαν να είναι μωρό. Τη φροντίζει, την αγκαλιάζει, θα της πει ακόμα και τι να φορέσει για να μην την κοιτάζουν όλοι, της κάνει μικροζήλιες. Μοιάζουν πολύ ερωτευμένοι, σαν να τα έχουν λίγους μήνες, κι αυτό είναι υπέροχο για ένα παντρεμένο ζευγάρι με παιδιά, που είναι μαζί τόσα χρόνια» λέει ο Νίκος. Είναι πολλά αυτά που έχει να διηγηθεί από το ταξίδι τους, αλλά ένα περιστατικό που καταγράφηκε στη μνήμη του είναι όταν πήγαν με ελικόπτερο για γύρισμα στη λίμνη Πέουα Ταλ.

«Όσο πηγαίναμε προς τα εκεί η πιλότος –ήταν γυναίκα, μάλιστα φορούσε μάσκα οξυγόνου για να αναπνέει με ευκολία στο μεγάλο υψόμετρο– ταλαιπωρήθηκε πολύ να κουμαντάρει το ελικόπτερο γιατί είχε μεγαλύτερο βάρος από όσο επιτρεπόταν, αφού είχαμε μαζί μας κάμερες και ηχολήπτες. Λέγαμε “εδώ θα αφήσουμε τα κόκαλά μας”, ενώ την ακριβώς προηγούμενη μέρα στο ίδιο σημείο είχε πέσει ένα ελικόπτερο, ευτυχώς χωρίς θύματα. Όταν βγήκαμε από το ελικόπτερο για το γύρισμα, εξαιτίας του μεγάλου υψομέτρου δυσκολευόμασταν να αναπνεύσουμε και όσο περνούσε η ώρα μάς εγκατέλειπαν οι δυνάμεις μας. Τελικά μπήκαμε άρον άρον στο ελικόπτερο μετά το γύρισμα» διηγείται στο People ο Νίκος.

Στην πόλη του Κατμαντού, που είναι χτισμένη σε υψόμετρο 1.400 μέτρων, ο Νίκος πήγε τη Σίσσυ και τον Θοδωρή στο πιο εκλεπτυσμένο και ξακουστό εστιατόριο, το Krishnapran, για να γευτούν την τοπική κουζίνα και να απολαύσουν ένα μοναδικό δείπνο τηρώντας τις παραδόσεις του Νεπάλ.

Τι άλλο έκαναν; Πέταξαν πάνω από το Έβερεστ, γνώρισαν από κοντά την επίγεια θεότητα Κουμάρι στο ανάκτορό της στην κεντρική πλατεία του Κατμαντού, επισκέφτηκαν μεσαιωνικά μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς, ναούς αφιερωμένους στο ερωτικό Κάμα Σούτρα, παγόδες και παλάτια-αρχιτεκτονικά αριστουργήματα, αλλά και υπαίθριες αγορές, όπου οι έμποροι έκαναν τα πάντα για να τους πείσουν να αγοράσουν την πραμάτεια τους!

Παράλληλα, μίλησαν για πρώτη φορά για τον έρωτά τους, πώς γνωρίστηκαν, την οικογένειά τους, τα επαγγελματικά τους και διηγήθηκαν στον Νίκο αστείες ιστορίες από την καθημερινότητά τους.

Περισσότερα στο επεισόδιο της ερχόμενης Πέμπτης 15/2 στις 00.30, στον ΑΝΤ1.

Όλα τα νέα, πλούσιο ρεπορτάζ, καθημερινές στιγμές διασήμων και ξεχωριστές στιγμές καθημερινών ανθρώπων στο People, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, μαζί με το Πρώτο Θέμα.