Συνάντηση της πρωτοβουλίας «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» στην Καλαμάτα για ανάδειξη των τοπικών προϊόντων

Το Σάββατο 3 Μαρτίου 2018, τα μέλη της πρωτοβουλίας «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» θα συναντηθούν στην Καλαμάτα, στο ξενοδοχείο Elite στις 7 μ.μ. Στην εκδήλωση θα παρουσιασθεί το πλαίσιο δράσης της πρωτοβουλίας, το όραμα, οι αξίες και οι στόχοι της.

Η πρωτοβουλία αυτή προέρχεται από μία κοινότητα εξωστρεφών, παραγωγικών – μεταποιητικών επιχειρήσεων, Ελληνικής ιδιοκτησίας και αποσκοπεί στην ανάδειξη και την προώθηση του σύγχρονου, επιχειρηματικού και παραγωγικού πολιτισμού της χώρας μας. Οι επιχειρήσεις αυτές διαθέτουν στην ελληνική και ξένη αγορά προϊόντα υψηλής ποιότητας και διαφοροποίησης, που δημιουργούνται, παράγονται και ανήκουν στις Ελληνικές επιχειρήσεις, είναι εθνικός πλούτος από τον οποίο άμεσα εξαρτάται το βιοτικό μας επίπεδο, το εθνικό μας εισόδημα, η εργασία, η αξιοποίηση του ταλέντου μας και συνολικά η ευημερία της χώρας μας. Αποτελούν δε σύγχρονο πολιτιστικό κεφάλαιο, καθώς και το κρισιμότερο στοιχείο για την αναγκαία αποκατάσταση της διεθνούς εικόνας και φήμης της Ελλάδας. H συστηματική προβολή της χώρας μας ως «τόπου προέλευσης» αξιόλογων, σύγχρονων, ποιοτικών, επώνυμων και παραγωγικών δραστηριοτήτων είναι η αποτελεσματικότερη στρατηγική διεθνούς προβολής της.
Τα μέλη της πρωτοβουλίας «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» συνηθίζουν να πραγματοποιούν συναντήσεις σε περιοχές, όπου δραστηριοποιούνται επιχειρήσεις – μέλη της. Στην Καλαμάτα λειτουργούν και παράγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας οι εξής επιχειρήσεις – μέλη της «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ»:
• Παπαδημητρίου AE, με πλήθος προϊόντων όπως η μαύρη σταφίδα, το βαλσαμικό ξύδι, οι μουστάρδες κ.ά. και
• ΑΓΑΝ Μονοπρόσωπη ΕΠΕ, η οποία παράγει τομάτες διαφόρων τύπων σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, με τη χρήση της μεθόδου της υδροπονίας.
Οι εκπρόσωποι των ανωτέρω εταιρειών Κώστας Παπαδημητρίου και Αριστείδης Ευσταθίου επισκέφθηκαν πρόσφατα το δήμαρχο (φωτό)  και τον ενημέρωσαν για τη διεξαγωγή της συνάντησης της Καλαμάτας, με έμφαση στην ελληνική παραγωγή. Ο δήμαρχος Παν. Νίκας ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της πρωτοβουλίας αυτής για την επιλογή της Καλαμάτας και ευχήθηκε καλή επιτυχία στη συνάντηση και, εν γένει, στις δραστηριότητες της πρωτοβουλίας «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ».

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ