ΠΙΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Μήνυμα Τατούλη για την περιφερειακή διακυβέρνηση και υψηλοί στόχοι για 2018!

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΤΟ «ΤΡΙΠΤΥΧΟ» ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

ΕΝΤΟΝΟ ήταν χθες στη Μεσσηνία, το… άρωμα της Περιφερειακής Αρχής Πελοποννήσου, καθώς στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, της Περιφερειακής Ενότητας, πέρα από τις ειδήσεις, όπως αυτή του μεγάλου «ναι» του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το έργο των απορριμμάτων, αναπτύχθηκε και η ατζέντα ενόψει του μεγάλου Αναπτυξιακού Περιφερειακού Συνεδρίου με την παρουσία του πρωθυπουργού και πολλών υπουργών. Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, στάθηκε στη δημοκρατική λειτουργία του θεσμού και απευθυνόμενος στους υπαλλήλους, τους κάλεσε να υπερβάλλουν εαυτούς, καθώς όπως είπε, «δεν μπορεί να έρχεται ο οποιοσδήποτε εκπρόσωπος οποιουδήποτε κόμματος και να ζητά να προσληφθούν νέοι υπάλληλοι, όταν ξέρει ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει». Ο Πέτρος Τατούλης, επεσήμανε πως υπάλληλοι και αιρετοί της Περιφέρειας πρέπει να είναι υπηρέτες του πολίτη και να επιδεικνύουν τον απαιτούμενο σεβασμό, ενώ έκανε ειδική μνεία στα του Καλλικράτη και ειδικότερα στην απλή αναλογική και τα της φημολογούμενης επιστροφής στις Νομαρχιών, ασκώντας κριτική στη μειοψηφία και ειδικά τη μείζονα.
«Εμείς βγήκαμε πρώτοι και είπαμε πως αυτή η μεγάλη μεταρρύθμιση που έγινε επί Ραγκούση, ήταν η μεγαλύτερη που έγινε ποτέ στον τόπο και πως χρειάζεται το μεταρρυθμιστικό κίνημα, να αποκτήσει κι άλλη κινητικότητα. Ήμασταν ανοιχτοί στην απλή αναλογική, μιλήσαμε πρώτοι για την περιθωριοποίηση του θεσμού, ζητώντας να σταματήσουν τα στεγανά των αντιπεριφερειών και να προχωρήσουμε στην περιφερειακή διακυβέρνηση», ανέφερε ο κ. Τατούλης, τονίζοντας πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου, τιμάται πλέον απ’ όλους, στη χώρα. «Έχει αποκτήσει εξωτερική δυναμική, πλέον δεν προσδιορίζεται, αλλά προσδιορίζει τις εξελίξεις στον τόπο και ειδικά στην Αυτοδιοίκηση. Άκουσα πριν λίγο μια φωνή – ψίθυρο στο θέμα της αποκέντρωσης. Είναι άλλο να θες να έχεις μεγαλύτερη υπευθυνότητα στη δημιουργία του περιφερειακού θεσμού και άλλο να νομίζεις πως μπορείς να ορίζεις τα πράγματα όπως ήταν στο παρελθόν», δήλωσε ο Πέτρος Τατούλης, που εστίασε και στο έργο της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης των Απορριμμάτων, δηλώνοντας την ικανοποίησή του, από την έκβαση της υπόθεσης και στη δυναμική της Περιφέρειας και ειδικά της Μεσσηνίας σε πολλούς τομείς, όπως τον τουρισμό. «Το 2011 όταν αναλάβαμε την Καλαμάτα, βρήκαμε ένα αεροδρόμιο χωρίς καμία τύχη και είδατε…», ανέφερε ο περιφερειάρχης, που μίλησε επίσης, για τις υποδομές, όπως σχολεία, νοσοκομεία, βιολογικούς καθαρισμούς και έργα ύδρευσης, αλλά και στους οδικούς άξονες, καλώντας στις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να ακολουθήσουν το τρίπτυχο της συνεννόησης, της συνεργασίας και της συναίνεσης.
1
ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ
Μήνυμα στους εργαζομένους, αλλά και στους πολίτες, απηύθυναν επίσης, η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη και η συντονίστρια Έργου της Περιφερειακής Ενότητας του νομού Αντωνία Μπούζα. «Στα δύσκολα χρόνια, μπορεί να πετύχουμε πολλά, μεγάλα και δύσκολα έργα, όπως στην περίπτωση του έργου για τα απορρίμματα», δήλωσε η κα Νικολάκου, εστιάζοντας στον παράγοντα άνθρωπος, απευθυνόμενη στους υπαλλήλους. «Τα τελευταία χρόνια, κάποιοι προσπάθησαν να ταυτίσουν το δημόσιο τομέα με τη διαφθορά, θεωρώ πως οι υπάλληλοι, εμπνευσμένοι από το έργο της Περιφερειακής Αρχής, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Ο περιφερειάρχης, αντιστάθηκε στο θέμα της αξιολόγησης και στο θέμα του η Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου και στηρίξαμε τους υπαλλήλους αυτούς, ακόμη και στο δικαστήριο. Οι νομαρχίες πλέον, δεν υφίσταται! Υπάρχει η ενιαία Περιφέρεια Πελοποννήσου και ελπίζω η νέα μεταρρύθμιση να το λύσει αυτό», ανέφερε η Ντίνα Νικολάκου, η οποία τόνισε πως το 2018 ανέτειλε θετικά για την Περιφέρεια, η οποία πρωταγωνιστεί και πρωτοπορεί, όπως με τη ΣΔΙΤ απορριμμάτων και την Αναπτυξιακή Περιφερειακή Τράπεζα, τονίζοντας πως είναι δίπλα στα προβλήματα των υπαλλήλων.
Στην ίδια κατεύθυνση και οι δηλώσεις της Ελένης Αλειφέρη, η οποία αναφερόμενη στις τυχόν υστερήσεις, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει σκοπιμότητα και στάθηκε στη συνεργασία. «Γνωρίζετε ότι στη συνεργασία μας και την καθημερινότητά μας παρά τις διαφορετικές απόψεις και ενδεχομένως εντάσεις που μπορεί να υπάρχουν, αναγνωρίζω το έργο και την προσφορά σας, στο πλαίσιο των καθηκόντων σας», δήλωσε η κα Αλειφέρη, που κάνοντας έναν απολογισμό, είπε πως οι υπηρεσιακές δομές εργάστηκαν εντατικά και οι υπάλληλοι συνεργαστήκαν άψογα. «Στόχος μας είναι οι χωροταξικές ανακατατάξεις των υπηρεσιών», τόνισε η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, καλώντας όλους να είναι θετικοί σε αλλαγές που πρέπει να επέλθουν για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη. «Στόχος μας, είναι η περαιτέρω αναπτυξιακή πορεία με πρωτοβουλίες και συλλογικότητα», δήλωσε από την πλευρά της η Αντωνία Μπούζα, τονίζοντας πως μπορεί να επιτευχθεί, αν κινηθεί η Περιφέρεια και πάλι, στα ίδια, ασφαλή μονοπάτια. Στη διάρκεια της εκδήλωσης τοποθετήθηκαν και οι εκπρόσωποι των υπάλληλων, με τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας το Σώματος, Νίκο Πατσαρίνο, να επιλέγει μια γενικότερη, περισσότερο πολιτική τοποθέτηση, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η χώρα, βγαίνει από την κρίση. «Γίνονται σοβαρά βήματα να βγούμε από τα μνημόνια και να δούμε μια δίκαιη ανάπτυξη. Το 2018 θα δούμε και αλλαγές στον Καλλικράτη που πιστεύουμε πως είναι σε θετική κατεύθυνση καθώς διασφαλίζουν μεγαλύτερη συμμετοχή, συλλογικότητα και δημοκρατία».
2

    Ρεπορτάζ: Γεωργία
    Αναγνωστοπούλου

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ