Υψηλοί στόχοι για το 2018 στην Καλαμάτα με τον τουρισμό και τις υποδομές σε πρώτο πλάνο!

Υψηλοί, είναι οι στόχοι που έχει θέσει για τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε ο Δήμος Καλαμάτας, ο οποίος στοχεύει στην περαιτέρω αύξηση του τουρισμού και την ανάπτυξή του, όπως ανέφερε στη διάρκεια του επίσημου γεύματος για τον εορτασμό της πολιούχου του, Υπαπαντής του Σωτήρος, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας.

d_medium

Ο κ. Νίκας, υπό το βλέμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, κυβερνητικών στελεχών, αλλά και εκπροσώπων κομμάτων και ειδικά του νυν και του πρώην προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη και Αντώνη Σαμαρά, ξεδίπλωσε τους στόχους και τον προγραμματισμό του, ευχαριστώντας όσους έχουν βοηθήσει, τολμώντας να πει όπου χρειάστηκε καλά λόγια για την κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι τον… παρακολουθούσε ο κ. Μητσοτάκης!

«Η Καλαμάτα, προοδεύει και αναπτύσσεται μέσα στην οικονομική κρίση και μετεξελίσσεται σε μεγάλο αστικό κέντρο και σε σημείο αναφοράς της κεντρικής και νότιας Πελοποννήσου, με τον εντυπωσιακό αυτοκινητόδρομο και τον περιμετρικό, το ταχύτατα αναπτυσσόμενο διεθνές αεροδρόμιό της και τη συνεχή τουριστική ενδυνάμωση, προκαλώντας το ζωηρό ενδιαφέρον επιχειρηματιών και ξένων αποστολών», σημείωσε ο δήμαρχος, κάνοντας ειδική αναφορά στις αγοραπωλησίες ακινήτων, την κατασκευή ξενοδοχείων και την… εξωστρέφεια, εστιάζοντας στο άνοιγμα που επιχειρείται στην Κίνα. «Τον Ιούνιο, θα υποδεχθούμε την αποστολή από την κινεζική πόλη Xi’ An των 10 και πλέον εκατ. κατοίκων, με επικεφαλής το δήμαρχό της, για την προώθηση πολιτιστικών και οικονομικών σχέσεων με την Καλαμάτα και την ευρύτερη περιοχή», ανέφερε ο Παναγιώτης Νίκας, ευχαριστώντας την Περιφέρεια για την αρωγή της, αλλά και το υπουργείο Ανάπτυξης, κάνοντας ειδική μνεία στον Καλαματιανό αναπληρωτή υπουργό, Αλέξη Χαρίτση. «Στον πολιτιστικό τομέα προστίθενται συνεχώς εκδηλώσεις με τοπικό, πανελλήνιο και διεθνή χαρακτήρα και λειτουργούν άρτια πάνω από 10 δημοτικές-κοινωνικές δομές για τους οικονομικά αδύνατους συμπολίτες μας. Επίσης, μαζί με τα 100 σχολεία μας, το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ, από φέτος, λειτουργεί στην Καλαμάτα και το μεγάλο παράρτημα του «Δημόκριτου», που ήδη εισφέρει θετικά στην εικόνα της πόλης και την προαγωγή της έρευνας και της θετικής επιστήμης», δήλωσε ο δήμαρχος που αναφέρθηκε και στα έργα.

ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΤΟ 2018 Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΕ ΤΟ 2017 ΜΕ 14 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ

«Ο Δήμος Καλαμάτας σχεδιάζει για το 2018 την κατασκευή δεκάδων έργων με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, καθώς και με κρατικούς, περιφερειακούς και ευρωπαϊκούς πόρους. Ήταν δε και για το 2017 οικονομικά υγιής και πλεονασματικός Δήμος κατά 14 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται επίσης, ότι ο Δήμος μας έλαβε για το 2017 δύο πρώτα Πανελλήνια Βραβεία για το νέο δημαρχείο και πρώτο Πανελλήνιο Βραβείο από τη διεθνή οργάνωση WWF για το πράσινο.
Ως Δήμος, μαχόμαστε μέσα στην οικονομική κρίση και δεν περιμένουμε τα πάντα από το κράτος. Διαλεγόμαστε, συνεννοούμαστε, επιδιώκουμε τη συνεργασία και τη συναίνεση, προτείνουμε και διεκδικούμε.
Στόχοι μας για το 2018 είναι η αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης και της ευρύτερης περιοχής που έχει αρχίσει ήδη, η διάσωση του ιστορικού 9ου Συντάγματος, η προώθηση με τη διαδικασία της σύμπραξης με ιδιώτες (ΣΔΙΤ) της αναβάθμισης του λιμανιού και του αεροδρομίου, καθώς και η συνολική αναβάθμιση του οδικού δικτύου του Νομού, με πρώτο το δρόμο Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος», δήλωσε ο δήμαρχος, ο οποίος καταληκτικά, ευχαρίστησε και με αυτήν την αφορμή, τους ανθρώπους που συμβάλουν στη διατήρηση της πόλης στην αναπτυξιακή τροχιά που έχει χαράξει και ειδικότερα, την οικογένεια Κωνσταντακόπουλου και Καρέλια, την οικογένεια Αρνόκουρου, καθώς και τους δεκάδες άλλους χορηγούς, δωρητές και εθελοντές του Δήμου, που τον στηρίζουν σε εποχές μεγάλων.

 

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ