Από τον Μαρίνο Βυθούλκα,

Ο chef Μίλτος Αρμένης από το εστιατόριο Όμικρον μας δίνει δύο signature συνταγές που θα ενθουσιάσουν και τους πιο απαιτητικούς!

  • Χοιρινό κότσι σιγομαγειρεμένο με πουρέ σελινόριζας

Υλικά (για 4 άτομα)

4 κότσια χοιρινά χωρίς το δέρμα

4 κρεμμύδια

3 σκελίδες σκόρδο

1 ξύλο κανέλας

2 φύλλα δάφνης

1 κλωναράκι δεντρολίβανο

1 κ.σ. πελτέ

3 ντομάτες

Ελαιόλαδο

1/2 ποτήρι ξίδι κόκκινο

Αλάτι

Πιπέρι

Για τον πουρέ

2 σελινόριζες

100 ml ηλιέλαιο

50 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σοτάρουμε τα κότσια με λίγο ελαιόλαδο να θωρακιστούν καλά. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το σκόρδο ψιλοκομμένο, τη δάφνη, το ξύλο κανέλας, την ντομάτα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια, τον πελτέ, το δεντρολίβανο. Τα σοτάρουμε όλα καλά για περίπου 5-10 λεπτά και σβήνουμε με το ξίδι. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση. Προσθέτουμε 3 ποτήρια νερό και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για 3 ώρες. Μετά από μιάμιση ώρα ελέγχουμε αν έχει στεγνώσει από υγρά και προσθέτουμε νερό αν χρειάζεται.

Για τον πουρέ

Πλένουμε καλά τη σελινόριζα και την τυλίγουμε μια μια με αλουμινόχαρτο. Τη βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για μιάμιση ώρα. Μόλις μαλακώσει, τη βγάζουμε από το φούρνο, τη χτυπάμε στο μπλέντερ προσθέτοντας σιγά σιγά το ηλιέλαιο και το ελαιόλαδο. Δεν προσθέτουμε ούτε αλάτι ούτε κάποιο μπαχαρικό.

Σερβίρουμε το χοιρινό με τον πουρέ σελινόριζας.

  • Τορτίγια με σπαράγγια

Υλικά (για 4 άτομα)

8 αυγά

600 γραμμ. σπαράγγια

1 μέτριο κρεμμύδι

Αλάτι

Πιπέρι

Ρίγανη

4 ml τρούφας

Εκτέλεση

Κόβουμε τα σπαράγγια σε μικρά κομμάτια και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες. Τα σοτάρουμε και στη συνέχεια αλατίζουμε και πιπερώνουμε. Προσθέτουμε 4-5 κουταλιές της σούπας νερό. Όταν μαλακώσουν τα κρεμμύδια, τα αφήνουμε εκτός φωτιάς για να πέσει η θερμοκρασία τους. Χτυπάμε τα αυγά ομελέτα και στη συνέχεια ρίχνουμε τα σπαράγγια και τα κρεμμύδια στα αυγά. Προσθέτουμε τη ρίγανη και το λάδι τρούφας. Σε μέτρια φωτιά βάζουμε ένα τηγάνι 30 εκ. με ελάχιστο λάδι και ρίχνουμε το μείγμα.

Το αφήνουμε σε μέτρια έως χαμηλή φωτιά για ένα τέταρτο και γυρίζουμε την τορτίγια με ένα πιάτο. Την αφήνουμε για 10 λεπτά και τη σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.

Info

Εστιατόριο Όμικρον
Δρόσου 1, Κηφισιά,
τηλ. 210-6202475