Στην Αθήνα βρέθηκε την Πέμπτη ο τριπλά βραβευμένος με Όσκαρ, Daniel Day-Lewis, με αφορμή την πρεμιέρα της ταινίας Αόρατη Κλωστή (Phantom Thread) στην οποία πρωταγωνιστεί.

Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο, ο σπουδαίος ηθοποιός  αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην απόφασή του να εγκαταλείψει την υποκριτική. «Δεν ξέρω γιατί αποφάσισα να σταματήσω. Και να ήξερα την απάντηση και πάλι θα προσπαθούσα ν’ αποφύγω ν’ απαντήσω. Είναι κάτι πολύ προσωπικό. Δεν θα ήθελα να το συζητήσω άλλο. Ηδη, έχω μιλήσει πάρα πολύ για όλο αυτό. Δεν το καταλαβαίνω κι εγώ ο ίδιος. Το ένιωσα, το έκανα, και επέλεξα να προχωρήσω προς τα εμπρός αποδεχόμενος αυτή την ιδέα αντί να την αντιπαλέψω. Και είμαι σίγουρος ότι θα μου είναι πολύ δύσκολο να αποχωριστώ το σινεμά. Γιατί, όταν ήμουν ακόμα παιδί, μου έσωσε τη ζωή. Ήταν το καταφύγιό μου. Εκεί έβρισκα ασφάλεια, αλλά και πρόκληση. Και θα είναι δύσκολο να απομακρυνθώ από αυτό τον κόσμο. Είμαι πραγματικά ευγνώμων για όλα αυτά που μου χάρισε η υποκριτική, όμως πραγματικά πιστεύω, ότι ήρθε η ώρα να εξερευνήσω τον κόσμο μ’ ένα διαφορετικό τρόπο», ανέφερε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην επικείμενη απονομή των Όσκαρ, όπου η τελευταία ερμηνεία του είναι υποψήφια στην κατηγορία Α’ ανδρικού ρόλου . «Είμαι έτοιμος να χειροκροτήσω τον Gary Oldman! Είναι υπέροχος ηθοποιός. Μεγαλώσαμε και οι δύο σε κοντινή απόσταση στο νότιο Λονδίνο, αν και τότε δεν γνωριζόμασταν. Υπήρξαμε χούλιγκανς της ίδιας ομάδας, έχουμε κοινούς φίλους. Είναι χαρά μου να μην ανησυχώ καθόλου για το Όσκαρ!», επεσήμανε.

Τα έσοδα από την πρώτη προβολή της ταινίας Αόρατη Κλωστή, θα διατεθούν για την εκπαίδευση και την αποκατάσταση των παιδιών που φοιτούν στο Πρότυπο Κέντρο της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών «Πόρτα Ανοιχτή». Μάλιστα, ο ηθοποιός έχει ιδιαίτερη σχέση με τα εν λόγω παιδιά, καθώς, το 1989, ύστερα από πρόσκληση του φίλου και συμφοιτητή του, σκηνοθέτη, Γιώργου Οικονόμου, ήρθε για πρώτη φορά στην Αθήνα για να παραστεί στη πρεμιέρα της ταινίας My Left Foot.