Ερωτήσεις- Απαντήσεις για την ένταξη στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων (και σε 24 κατ’ εξαίρεση) των μη ληξιπρόθεσμων οφειλών των φορολογούμενων εξέδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Πρόκειται για έναν οδηγό που διευκολύνει τους φορολογούμενους στην υποβολή της αίτησης που απαιτείται για την ένταξη στη συγκεκριμένη ρύθμιση.

Οι Ερωτήσεις – Απαντήσεις είναι οι ακόλουθες:

Με ποια σειρά να κάνω τις αιτήσεις ρύθμισης Ρ2 ( πάγια ρύθμιση) που αφορούν διαφορετικό αριθμό δόσεων; 

Στην πάγια ρύθμιση (Ρ2) υπάρχει η λίστα «Επιλογή Ρύθμισης» α) Έως 24 δόσεις και β) Έως 12 δόσεις. Επιλέγοντας πρόγραμμα ρύθμισης έως 24 δόσεις μπορείτε να ρυθμίσετε οφειλές που προέρχονται μόνο από έκτακτη αιτία. Υποβάλλετε την αίτηση στο TAXISnet και πληρώνετε την πρώτη δόση με την Ταυτότητα Ρυθμισμένης Οφειλής (Τ.Ρ.Ο.) στην τράπεζα. Όταν η κατάσταση της «Ρ2 – 24 δόσεις» γίνει «Επικυρωμένη» και εφόσον υπάρχουν κι άλλες οφειλές που δεν εντάσσονται στην παραπάνω περίπτωση, επιλέγετε τη ρύθμιση «Ρ2 – 12 δόσεις» και υποβάλλετε την αίτηση για αυτές (στη ρύθμιση «Ρ2 – 12 δόσεις» εμφανίζονται όλες οι οφειλές που δεν έχουν ρυθμιστεί με την προηγούμενη ρύθμιση).

Πού πληρώνω τη δόση της ρύθμισής μου; 

Η πρώτη δόση πληρώνεται στην Τράπεζα, εντός 3 εργάσιμων ημερών, με την Ταυτότητα Ρυθμισμένης Οφειλής (Τ.Ρ.Ο.). Οι επόμενες δόσεις πληρώνονται με τον ίδιο τρόπο ή δίνοντας πάγια εντολή στην Τράπεζα. Η πάγια εντολή δεν δίνεται αυτόματα με την υποβολή της αίτησής σας.

Πού μπορώ να βρω την ΤΡΟ (Ταυτότητα Ρυθμισμένης Οφειλής); 

Από το μενού: Ρυθμίσεις -> 2. Προβολή Αίτησης επιλέγουμε «Προβολή Αίτησης». Στα «στοιχεία ρύθμισης» εμφανίζεται η Τ.Ρ.Ο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Fortunegreece.com