Και η Καλαμάτα στο… σφυρί καθώς έληξε η αποχή των συμβολαιογράφων!

Πρεμιέρα … και στη Μεσσηνία, κάνουν πια οι πλειστηριασμοί, καθώς οι συμβολαιογράφοι της Πελοποννήσου, αποφάσισαν να σταματήσουν την αποχή! Στην τακτική γενική συνέλευση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Ναυπλίου που αφορά και στο Εφετείο της Καλαμάτας, οι συμβολαιογράφοι, που είχαν αποφασίσει να απέχουν από τους πλειστηριασμούς μέχρι σήμερα, αποφάσισαν να βάλουν τέλος στην αποχή, θέτοντας ωστόσο ορισμένες, σημαντικές προϋποθέσεις.

ΠΟΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΘΕΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ… ΠΟΛΛΩΝ

doumoulakisΑρχικά, καλούν την πολιτεία να θεσμοθετήσει την απαγόρευση διενέργειας πλειστηριασμών για ποσά κάτω από 200.000 ευρώ σε τράπεζες και κάτω από 50.000 ευρώ για το δημόσιο, ενώ ξεκαθαρίζουν πως δεν αντιδικούν με τις «Συλλογικότητες κατά των πλειστηριασμών», όταν πρόκειται για αυτούς, που αγωνίζονται για την προστασία  της λαϊκής κατοικίας. Άλλωστε, αυτό επεσήμαναν και σε μέλη της Πρωτοβουλίας πολιτών κατά των πλειστηριασμών και επέδωσαν στον πρόεδρο του Συλλόγου Πανιώτη Δαμουλάκη, ψήφισμα για την προστασία της λαϊκής κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, κατά την έναρξη της συνέλευσης του Συλλόγου. Η απόφαση των συμβολαιογράφων, ήταν κατά έναν τρόπο αναγκαστική, αγγίζοντας τα όρια τους «εκβιασμού», καθώς όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου, Παναγιώτης Δουμουλάκης, ελήφθη στη βάση των επισημάνσεων του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, του διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, και του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, που εξαρτούν την καταβολή των επόμενων υποδόσεων της τρίτης αξιολόγησης καθώς και τη βιωσιμότητα των ελληνικών τραπεζών από την ομαλοποίηση του συστήματος διενέργειας των πλειστηριασμών.

Η ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΙ

Καταλαβαίνει κανείς, πως μπροστά στο δίλλημα «πλειστηριασμοί ή μετρητά… γιοκ», οι συμβολαιογράφοι, δεν είχαν άλλα περιθώρια αντίδρασης, γι’ αυτό και ζητούν να υπάρξει ένα… δίχτυ ασφαλείας, το οποίο θα προστατεύει τους πραγματικά μη έχοντες! Παράλληλα, καλούν όλους, σε ομαδική πιστοποίηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, για να μη στοχοποιούνται όσοι έχουν ήδη πιστοποιηθεί και μέχρι να ανοίξει αυτή της Πελοποννήσου, να πιστοποιηθούν προσωρινά από την αντίστοιχη του Συλλόγου Αθηνών. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Ναυπλίου (Εφετείων Ναυπλίου –  Καλαμάτας) όρισε εκπρόσωπος στην Ομάδα Εργασίας του υπουργείου Οικονομικών, με έργο την υποβολή προτάσεων για τη βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου, με σκοπό τη διασφάλιση της ομαλής διενέργειας των πλειστηριασμών.

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ