Υστατο Χαίρε σήμερα στον αγωνιστή της Αντίστασης Ηλία Κων. Αποστολόπουλο

Μέσα στον παλμό των αγροτικών κινητοποιήσεων, εκείνων που ήξερε καλά να κσθοδηγεί και να κλιμακώνει -πάντα προς όφελος της μικρομεσαίας αγροτιάς- διάλεξε να φύγει από τη ζωή ο αξιαγάπητος αγροτοσυνδικαλιστής Ηλίας Κ. Αποστολόπουλος από το Χανδρινού Μεσσηνίας.
Ο περιβόητος “μπάρμπα Λιάς” γεννήθηκε στις 5 Σεπτέμβρη του 1932 και ήταν το μικρότερο -ο «Βενιαμίν»- από τα 7 παιδιά της οικογένειας Αποστολόπουλου. Από μικρό παιδί, εργαζόμενος στα χωράφια, ένιωσε τον μόχθο και την αγωνία των ανθρώπων της υπαίθρου και αποφάσισε να αφιερώσει ολόκληρη τη ζωή του στην βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης τους.

Την περίοδο της Κατοχής όλα τα μεγαλύτερα αδέλφια του συμμετείχαν ενεργά στην Εθνική Αντίσταση και αυτός, παρότι μικρό παιδί, εντάχθηκε στην ΕΠΟΝ. Από τις αρχές της δεκαετίας του ‘50 έγινε μέλος του ΚΚΕ και αργότερα μέλος της “Νεολαίας Λαμπράκη” και της ΕΔΑ. Τον Απρίλη του 1967 συνελήφθη μαζί με άλλους συγχωριανούς του και εξορίστηκε στη Γυάρο. Μετά την πτώση της δικτατορίας ασχολήθηκε μεθοδικά και ασταμάτητα με τα προβλήματα της αγροτιάς. Ήταν Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Χανδρινού και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΚΚΕ τη δεκαετία του ’80. Την δεκαετία του ’90 διετέλεσε πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής του Αγώνα Αγροτών Μεσσηνίας και επί σειρά ετών συμμετείχε στη Γραμματεία της ΠΑΣΥ. Στις Βουλευτικές Εκλογές του 1996 και του 2000 ήταν υποψήφιος με το ΚΚΕ στην Μεσσηνία και στις Δημοτικές Εκλογές του 1998 ήταν υποψήφιος δήμαρχος της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στο δήμο Χιλιοχωρίων Πυλίας. Πέθανε πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ. Αθάνατος!!!
* Η νεκρώσιμος ακολουθία θα γίνει σήμερα Σάββατο στις 15:30 στο Χανδρινού.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ