Διαστάσεις «τσουνάμι» πήρε στη Μεσσηνία το προσφυγικό με το μεταναστευτικό κύμα να διπλασιάζεται!

Τις τεράστιες διαστάσεις που λαμβάνει το προσφυγικό στην Ελλάδα, κατέδειξαν τα στοιχεία που ανέφερε χθες, στη διάρκεια της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, ο διευθυντής της, Παναγιώτης Πούπουζας. Ο κ. Πούπουζας, κάνοντας έναν μίνι απολογισμό, στη διάρκεια της λιτής εκδήλωσης που φέτος είχε στοιχεία… εξωστρέφειας, καθώς συμμετείχαν πολλοί εκπρόσωποι φορέων, επεσήμανε πως το 2017 οι μεταναστευτική ροή στο νομό, διπλασιάστηκε, αφού εντοπίστηκαν  συνολικά, 950 άτομα, έναντι μόλις 535, το 2016!

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Ο αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας, αυθόρμητα, ευχαρίστησε για την αποτελεσματική συνεργασία, τους αστυνομικούς που υπερβάλουν εαυτούς, τους φορείς, όλα τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις, δίνοντας έτσι μια άλλη διάσταση σε ένα θέμα μείζον, που απασχολεί τις τελευταίες ημέρες την τοπική κοινωνία. Ένα θέμα που δυστυχώς, τα κυβερνητικά στελέχη, δεν αντιλαμβάνονται πως θα έχει ποικίλες αρνητικές επιπτώσεις, αφού το στρατόπεδο της Καλαμάτας εν προκειμένω, δεν είναι απλώς, μια στρατιωτική μονάδα!

ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Χωρίς το 9ο Σύνταγμα, η διαχείριση τόσων ανθρώπων, θα ήταν αρκετά δύσκολη», ανέφερε με νόημα, χωρίς να έχει προετοιμάσει το λόγο του, ο αστυνομικός διευθυντής του νομού, απευθυνόμενος στον Συνταγματάρχη Αναστάσιο Κολέζα, που ήταν επίσης παρών στην εκδήλωση και παρατηρώντας πως το πρόβλημα, ήταν ιδιαίτερα έντονο στην Καλαμάτα. Αξίζει άλλωστε να σημειωθεί, πως το στρατόπεδο, ετοίμασε τα συσσίτια, ενώ βοήθησε σε πάρα πολλές περιπτώσεις, όπως στις καταστροφικές πλημμύρες και παλιότερα στις επίσης καταστροφικές πυρκαγιές.
Την αναφορά αυτή του κ. Πούπουζα, δεν άφησε να… πέσει κάτω, η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη, η οποία σημείωσε πως «είναι πολύ σημαντικό να ακουστεί, ότι μια στρατιωτική μονάδα σε έναν τόπο, συμμετέχει στην κοινωνία, συμβάλλοντας στην επίλυση διαφόρων προβλημάτων που ανακύπτουν, τόσο σε επίπεδο πολιτικής προστασίας και εκτάκτων αναγκών, όσο και στο μεταναστευτικό», για να καλέσει όλους να έχουν στο μυαλό τους, κάθε πιθανή συνέπεια…

ΧΡΟΝΙΑ – ΡΕΚΟΡ ΣΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΧΑΣΙΣΟΦΥΤΕΙΩΝ

Το 2017, ήταν ένα έτος, που πέραν του διπλασιασμού των προσφύγων, θα μείνει στην… ιστορία, ως η χρονιά με τις περισσότερες κατασχέσεις χασισόδεντρων στη Μεσσηνία, αφού εντοπίστηκαν και εκριζώθηκαν πάρα πολλές φυτείες, χάρη στη συμβολή και των εναέριων μέσωνκαι συγκεκριμένα, του ελικοπτέρου της ΕΛ.ΑΣ. «Το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών φέτος, πέτυχε ρεκόρ κατασχέσεων χασισόδεντρων, από την ίδρυσή του, καθώς κατασχέθηκαν περίπου 4.000 δέντρα», ανέφερε ο αστυνομικός διευθυντής, ο οποίος επεσήμανε πως δεν υπήρχε βαριά εγκληματικότητα και πως με τη συνεργασία όλων, εξιχνιάστηκαν  εγκληματικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνταν στα ναρκωτικά, τις κλοπές και τις διαρρήξεις ATM, για να τονίσει πως και οι κλοπές μειώθηκαν αρκετά! «Είχαμε μείωση κλοπών κατά 24% και πετύχαμε εξιχνιάσεις στο 40% αυτών που διεπράχθησαν», δήλωσε ο Παναγιώτης Πούπουζας, ο οποίος μιλώντας για τις συλλήψεις, ανέφερε πως μέσα στο 2017, για διάφορους λόγους, συνελήφθησαν 2.829 άτομα, με την Καλαμάτα, να διαχειρίζεται τις περισσότερες περιπτώσεις έχοντας καθόλη τη διάρκεια του έτους,1.600 κρατούμενους. Ο αστυνομικός διευθυντής, ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά, όλους τους φορείς για την αγαστή συνεργασία και δεσμεύτηκε πως οι προσπάθειες για την ασφάλεια των πολιτών, που όπως είπε, αποτελεί προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη και τη σταθερότητα στην κοινωνία, θα συνεχιστούν, εντατικά και το 2018. Τη στήριξή του, στο έργο της Αστυνομίας, δήλωσε και ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης, επισημαίνοντας πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι υποχρεωμένη να συνυπάρχει, να συμμετέχει και να βοηθάει για το καλό του τόπου, με τον κ. Πούπουζα να τον ευχαριστεί από την πλευρά του, για τη συμβολή του έως τώρα, ειδικότερα στο Τμήμα της Μεσσήνης, η οποία δεν έχει λάβει διαστάσεις… προβολής!
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως το φλουρί, παρέμεινε… στα Σώματα Ασφαλείας, «μετακομίζοντας» στην Πυροσβεστική, καθώς έτυχε στον προϊστάμενο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μελιγαλά, Στάθη Μπουτακόπουλο.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ