«Την έκαναν» και από το Τουριστικό οι Ουκρανοί που συνεχίζουν να… ρίχνουν κανόνια στην Καλαμάτα!

Μια ακόμη επιβεβαίωση, ήρθε στη διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας για τη «Φ», η οποία στα μέσα του καλοκαιριού, ανέδειξε τη δράση ομάδας Ουκρανών στην πόλη.

Με χαρακτηριστικό τίτλο: «Σκάει… ουκρανικό κανόνι στην αγορά της Καλαμάτας!», η «Φ», αναδείκνυε τότε, την πραγματική διάσταση της επένδυσης των Ουκρανών, που είχαν νοικιάσει πολλά ακίνητα και είχαν στήσει επιχειρήσεις, ενώ σύμφωνα με επώνυμες καταγγελίες, κέρδιζαν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες, οι οποίοι τους έδιναν κάποια, διόλου ευκαταφρόνητα ποσά, για να «επενδύσουν» στο σύστημα «πυραμίδα», με την προοπτική πως σε λίγο καιρό θα τους… επέστρεφαν πολλαπλάσια! Αυτό, δε συνέβη ποτέ! Τα ενοίκια των πολλών ακινήτων που είχαν νοικιάσει, δεν καταβάλλονταν και φυσικά, οι επιχειρήσεις, διαδοχικά, έβαζαν… λουκέτο! Οι αρχές ενημερώθηκαν έγκαιρα, ωστόσο για το θέμα, τηρήθηκε σιγή ιχθύος, μέχρι που στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας, «έσκασε» ένα ακόμη… κανόνι, καθώς οι Ουκρανοί «την έκαναν» σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σώματος, από το Τουριστικό του Ταϋγέτου, το οποίο από το καλοκαίρι του 2016, που το εκμίσθωσαν για 50 χρόνια(!),  υπολειτουργούσε, έχοντας σειρά προβλημάτων.

ΤΟ «ΚΑΝΟΝΙ» ΣΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ

Ένας από την ομάδα των Ουκρανών, πήγε στο Δήμο και ζήτησε να αποχωρήσει από τη σύμβαση, την οποία έτσι κι αλλιώς είχε… καταπατήσει, μη κάνοντας καμία απολύτως εργασία για την επισκευή του κεντρικού κτιρίου, που φιλοξενεί τα δωμάτια και τη μεγάλη αίθουσα εστίασης. Οι Ουκρανοί, αρκέστηκαν για τα… μάτια του κόσμου, να λειτουργήσουν προσωρινά, την «ξύλινη» καφετέρια που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του οικήματος, κι αυτή, σχεδόν, καθώς υπήρχαν καταγγελίες πως δεν ήταν συνεχώς ανοιχτή και πως το προσωπικό, δεν πληρωνόταν. Το θέμα, έθεσε στο Σώμα, ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Δημήτρης Φαββατάς, ο οποίος ρώτησε για τα έργα επισκευής του ξενώνα, τα οποία έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί σε ορίζοντα διετίας με χρήματα του επενδυτή, ο οποίος θα έδινε 2.000 ευρώ το μήνα, για να έρθει η άσχημη απάντηση, μαζί με την επιβεβαίωση της «Φ» και την… ηχηρή, για μια ακόμη φορά, «σιωπή», της υποτίθεται οργανωμένης Πολιτείας!

Γεωργία Αναγνωστοπούλου  

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ