Αλειφέρη: «Λίγος» ο υπουργός Άμυνας! – Στο “κόκκινο” ο προβληματισμός από το λουκέτο στο στρατόπεδο

Αιχμές κατά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αναφορικά με το κλείσιμο των στρατοπέδων, άφησε η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, η οποία ερωτηθείσα από δημοσιογράφους χθες, χαρακτήρισε μείζον πολιτικό ζήτημα, το χειρισμό του θέματος, όλο αυτό το διάστημα. «Ουδέποτε παρουσιάστηκε στους φορείς της πόλης ή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κάποιος σχεδιασμός που να αποδεικνύει το ρεαλισμό ή την αναγκαιότητα γι’ αυτήν την απόφαση του υπουργείου. Ο χειρισμός του υπουργού Άμυνας, είναι επιεικώς «ατυχής» μέχρι σήμερα, καθώς δεν μπορεί να πείσει για την αντικειμενικότητα της απόφασης», δήλωσε η κα Αλειφέρη, υπογραμμίζοντας, σε αντίθεση με την άποψη Νίκα, πως πρέπει να γίνει νέα σύσκεψη και επαφές εκπροσώπων φορέων, για τις από ‘δω και στο εξής, διεκδικήσεις. «Όλοι οι φορείς θα πρέπει να συσκεφθούν και να συζητήσουν μεταξύ τους για την πορεία του θέματος και ασφαλώς πιστεύω πως η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει υπόψιν της, τις προτάσεις και του Δήμου Καλαμάτας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αφού αυτό δεν είναι το μόνο στρατόπεδο που κλείνει», τόνισε η αντιπεριφερειάρχης, η οποία έκανε λόγο για σοβαρό πλήγμα.

ΒΑΘΙΑ ΠΛΗΓΗ

«Μετά βεβαιότητος, αυτή η απόφαση πλήττει και την τοπική οικονομία και την κοινωνία και όπως και να ‘χει, όποια απόφαση «αξιοποίησης» και αν ληφθεί, δεν αλλάζει η… ιστορική διάσταση της κατάργησης του στρατοπέδου», ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, τονίζοντας πως από ’δω και στο εξής, πρέπει όλοι οι φορείς να σταθούν με υπευθυνότητα και να γίνει διαβούλευση για την τυχόν κατάθεση πρότασης αξιοποίησης, αφού ελλοχεύουν κίνδυνοι. «Δε θέλω να προστρέξω σε σενάρια! Πρέπει πρώτα απ’ όλα, να μάθουμε το λόγο για τον οποίο κλείνει το στρατόπεδο και αν αυτός, ήταν σενάριο κάποιας άλλης αξιοποίησης, ώστε να μπορούμε να αξιολογήσουμε την αντικειμενικότητα και την αναγκαιότητα αυτής. Ποτέ δεν είδαμε ποιοι είναι οι λόγοι οι οικονομικοί ή κάποιοι άλλοι, που επικαλούνταν, καθώς ο στρατηγικός σχεδιασμός του υπουργείου, δεν έγινε ποτέ γνωστός», σημείωσε η Ελένη Αλειφέρη, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την απόφαση που αφορά στην επόμενη ημέρα.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΕΛΛΟΧΕΥΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ

«Είχα πει και στη σύσκεψη στο Δήμο Καλαμάτας, ότι όποιοι καταθέτουν προτάσεις γι’ αυτό το θέμα, θα πρέπει να γνωρίζουν πως οι όποιες αποφάσεις λαμβάνονται, ιδιαίτερα για τον αποχαρακτηρισμό του στρατοπέδου ως μονάδας, θα είναι ιστορικές και σίγουρα θα ξεπερνούν τον πολιτικό μας βίο», δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης, καλώντας όλους, να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί. «Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, γιατί αν εμείς ζητήσουμε αυτή τη στιγμή τον αποχαρακτηρισμό του ως στρατόπεδο, προτείνοντας να χρησιμοποιηθεί ως κάτι άλλο, αυτό, θα ισχύει για τα επόμενα 100 χρόνια! Όποιοι νομίζουν πως είναι τόσο… φωτισμένοι να κάνουν μια πρόταση, ας την καταθέσουν! Εγώ θεωρώ ότι πρέπει να έχουμε όλες τις παραμέτρους στο μυαλό μας! Άλλο η αναστολή της λειτουργίας και η προσωρινή αλλαγή χρήσης και  άλλο ο αποχαρακτηρισμός του χώρου», ανέφερε καταληκτικά, η κα Αλειφέρη.

 

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ