Η μανιταρόσουπα είναι έτσι κι αλλιώς από τις πλέον αγαπημένες σούπες, με την προσθήκη του μετσοβόνε όμως, το πιάτο πραγματικά απογειώνεται γευστικά.

Μερίδες:4-5

Χρόνος προετοιμασίας:10′

Χρόνος μαγειρέματος:40′

Έτοιμο σε:50′

Υλικά

400γρ. μανιτάρια φρέσκα, σε λεπτές φέτες
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας βούτυρο
5 φρέσκα κρεμμυδάκια καθαρισμένα, ψιλοκομμένα
3 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
3 φλιτζάνια γάλα
130γρ. καπνιστό τυρί Μετσοβόνε, σε μικρά κυβάκια
½ κουτ. γλυκού θυμάρι
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια στο λάδι και το βούτυρο μέχρι να μαραθούν και προσθέτετε τα μανιτάρια. Σοτάρετε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 5-7 λεπτά, μέχρι τα μανιτάρια να πιουν τα υγρά τους.

Προσθέτετε το αλεύρι, χαμηλώνετε τη φωτιά και ανακατεύετε για 2 λεπτά. Προσθέτετε τον ζωμό και το γάλα και σιγοβράζετε για 20-30 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει μια μέτρια πηχτή σούπα.

Ρίχνετε τους κύβους τυριού και, ενώ σιγοβράζει η σούπα, ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να λιώνει το τυρί. Δεν πρέπει να λιώσει τελείως.

Σερβίρετε τη σούπα αμέσως και τη συνοδεύετε με κρίθινα ή σταρένια παξιμάδια.

Φωτογραφία: Γιάννης Αθυμαρίτης – Food Styling: Αντωνία Κατή

Πηγή: olivemagazine.gr