Οριστικό το “λουκέτο” στο ιστορικό στρατόπεδο της Καλαμάτας – Στο… σφυρί οι εγκαταστάσεις για τουριστικές επενδύσεις!

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ 120 ΠΕΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ

Σε ιδιώτες περνά, ένα μέρος των τεραστίων εκτάσεων των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας Δημήτρης Βίτσας, θα βγει στο… σφυρί, στο πλαίσιο της περίφημης αναδιάρθρωσης!

Ο κ. Βίτσας, μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ, παραδέχθηκε πως πολλά στρατόπεδα κλείνουν, κάνοντας λόγο για αναδιάρθρωση με… αυτοδύναμα, «τράβηξε το αυτί»  σε όσους αντιδρούν, καθώς όπως είπε «γνωρίζουν εδώ και έναν χρόνο» και επεσήμανε πως οι υπόλοιπες εκτάσεις -που δε θα βγουν στο σφυρί- θα παραχωρηθούν υπό όρους στην αυτοδιοικητικούς φορείς ή θα αξιοποιηθούν από τις Ένοπλες Δυνάμεις. Όσον αφορά στην Καλαμάτα, ο αναπληρωτής υπουργός, ανακοίνωσε κάτι που εδώ και μήνες λένε στα «πηγαδάκια» και κυβερνητικοί βουλευτές, που τόσο καιρό… σιωπούσαν, αποκαλύπτοντας επίσημα πια, πως το λουκέτο του ιστορικού 9ου Συντάγματος, θα φέρει… αναβάθμιση της 120 Πτέρυγας Εκπαιδεύσεως Αέρος (ΠΕΑ), βάλλοντας κατά των δημοσιογράφων! «Δεν είναι ακριβή, ακόμη και αυτά που γράφονται στις εφημερίδες», παρατήρησε ο κ. Βίτσας, ο οποίος ανέπτυξε σε συντομία, το σχεδιασμό. «Αυτή τη στιγμή, κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία περιλαμβάνει την αλλαγή του τρόπου ένταξης στις Ένοπλες Δυνάμεις. Τις μέρες που έρχονται, θα υπάρξει οριστική απόφασης μετά από ένα έτος συζήτησης, άρα το γεγονός ότι κάποιοι ισχυρίζονται πως «τώρα το έμαθα», καταρρίπτεται. Ο στόχος, είναι να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο το έμψυχο δυναμικό και τα οπλικά μας συστήματα και να… δυναμώσουμε στα νησιά και τις παραμεθόριες περιοχές, θέλοντας να επιτύχουμε την μεγαλύτερη δυνατή λειτουργικότητα», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, στέλνοντας μήνυμα… αισιοδοξίας, στους εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών! «Ως προς τις τοπικές κοινωνίες που ανησυχούν, έχουμε ξεκάθαρο σχεδιασμό και βάση αυτού, προχωρά η μελέτη, για τη λήψη ισοδύναμων μέτρων. Στην Καλαμάτα για παράδειγμα, σύμφωνα με το σχεδιασμό, η 120 ΠΕΑ θα γίνει Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης των μαχητικών αεροσκαφών, με την πόλη να ευνοείται, όπως θα ευνοηθεί και ο Βόλος και μια σειρά από άλλες περιοχές», δήλωσε καταληκτικά ο Δημήτρης Βίτσας, βάζοντας οριστικό τέλος στην πολυσυζητημένη αυτή υπόθεση.

Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ «ΛΟΥΚΕΤΩΝ» ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Την αντίθεση του στο επικείμενο κλείσιμο των στρατοπέδων και της Πελοποννήσου, εκφράζει με επίσημη ανακοίνωση της περιφερειακής αρχής, σε μια άμεση αντίδρασή του, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, ο οποίος κάνει λόγο για ερημοποίηση, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου που ελλοχεύει από το λουκέτο. «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου με απόλυτη συνέπεια και με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης της παραμένει σταθερή, τόσο με τις δημόσιες παρεμβάσεις του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, όσο και με αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, στην άποψή της να μην καταργηθεί κανένα Κέντρο Εκπαίδευσης Στρατού Ξηράς στην Πελοπόννησο. Σύμφωνα με το στρατηγικό σχεδιασμό της η περιφερειακή αρχή στόχο έχει την ενίσχυση των υποδομών της ούτως ώστε να ενισχύει ολοένα και περισσότερο την εδαφική, κοινωνική και οικονομική της συνοχή.

Τάσσεται απέναντι από τέτοιες αποφάσεις οι οποίες είναι βέβαιο ότι θα επιτείνουν τα μεγάλα προβλήματα ερημοποίησης που αντιμετωπίζει και θα δυσκολέψουν την αναπτυξιακή της πορεία. Με τη συνεπή της ακλόνητη στάση έχει στο παρελθόν αποτρέψει τέτοιες πρωτοβουλίες, οι οποίες δεν υπακούουν σε κανένα σχεδιασμό και δεν τεκμηριώνονται από αμφίβολα δημοσιονομικά οφέλη. Καλούμε όλους τους αυτοδιοικητικούς φορείς, τους θεσμούς και τους πολίτες να υπηρετήσουν αυτή την κατεύθυνση. Οποιαδήποτε άλλη συζήτηση δεν κρύβει τίποτα άλλο παρά συγκεκριμένες μικροπολιτικές σκοπιμότητες», καταλήγει στην ανακοίνωσή της, η περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου.

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ