Από τον Γιώργο Πράτανο,

Η Σοφία Τουντούρη ή θα πηγαίνει πολύ νωρίς στο ραντεβού της ή πολύ αργά. Εκείνη, ως τυπικό κορίτσι που δεν θέλει να δίνει δικαιώματα, ξεκινάει έγκαιρα, αλλά το τι ώρα θα φτάσει εξαρτάται κυρίως από τις ορέξεις του… GPS της. Έτσι, είχε φτάσει είκοσι λεπτά νωρίτερα στο Golden Hall, όπου θα κάναμε τη συνέντευξη.

Δεν έπεσε ως αλεξιπτωτιστής στο Πρω1νό του ΑΝΤ1. Σφυρηλατήθηκε στο κοινωνικό ρεπορτάζ στα δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ3, έκανε δεκάδες συνεντεύξεις για το περιοδικό Adore, ενώ ζυμώθηκε τηλεοπτικά στην εκπομπή Όλα Καλά του Μακεδονία TV, του καναλιού-φυτώριο της Θεσσαλονίκης που τροφοδοτεί τους σταθμούς της Αθήνας. Και, όπως όλοι οι Θεσσαλονικείς στην Αθήνα, βιώνει εφιαλτικά τις πρώτες μετακινήσεις της στην πρωτεύουσα με αυτοκίνητο. Η νεαρή δημοσιογράφος ανέβασε μερικά απολαυστικά stories στο Instagram της, περιγράφοντας τις οδυνηρές εμπειρίες της στους αθηναϊκούς δρόμους. Θα μπορούσα να μην τη ρωτήσω τίποτε για αυτό το κομμάτι, αλλά μου φάνηκε σαδιστικά αστείο να μου περιγράψει το top 2 των χειρότερων εμπειριών της στην Αθήνα. «Δεν είχα καθόλου βενζίνη και στον ορίζοντα δεν υπήρχε πουθενά βενζινάδικο. Κι εγώ δυστυχώς έκανα συνεχώς κύκλους και κατέληγα συνεχώς στο ίδιο σημείο. Ήταν νύχτα και έβρεχε. Σταμάτησα και προσπάθησα να ανακτήσω την ψυχραιμία μου. Γέμισα με αυτοπεποίθηση και τελικά τα κατάφερα. Βέβαια υπήρξε και μια άλλη μέρα που έμεινα από βενζίνη. Πήγαινα για μια δουλειά στο Κέντρο. Συμπτωματικά πάλι έβρεχε. Ευτυχώς έμεινα από βενζίνη λίγα μέτρα από το βενζινάδικο, οπότε τσούλησε το αυτοκίνητο και όλα καλά. Ήταν μια άλλη καλή ημέρα» λέει γελώντας, ενώ της επισημαίνω πως, από ό,τι φαίνεται, είναι καλό να μην οδηγεί όταν βρέχει.

Η Σοφία ζει μόνιμα στην Αθήνα από τα τέλη Αυγούστου. Οι διαφορές στην καθημερινότητα της μιας πόλης από την άλλη φαίνονται στα απλά, όπως υποστηρίζει. «Οι αποστάσεις είναι πολύ πιο μικρές στη Θεσσαλονίκη. Στην Αθήνα περνάω όλη μου την ημέρα στο αυτοκίνητο. Η κίνηση είναι φρικτή, υπάρχουν στιγμές που τρελαίνομαι. Στη Θεσσαλονίκη έκανα τρεις και τέσσερις δουλειές, τώρα στην Αθήνα δεν έχω φτάσει σε αυτό το επίπεδο. Οπότε απολαμβάνω το ξεκίνημά μου εδώ, χωρίς να νιώθω ενοχές ακόμη. Προσπαθώ να γνωρίζω ανθρώπους, ωραία μέρη, δεν είμαι σε full πρόγραμμα… Το Πρω1νό είναι προτεραιότητά μου» λέει.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο People, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, μαζί με το Πρώτο Θέμα.