Από νωρίς έχουν δείξει τις άσχημες διαθέσεις τους οι κουκουλοφόροι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Περίπου στις δύο το μεσημέρι της Κυριακή και ενώ το συλλαλητήριο για την Μακεδονία βρίσκεται σε εξέλιξη, ομάδα διαδηλωτών που κρατούσε σημαίες στα χέρια και κατευθυνόταν προς το συλλαλητήριο πέρασε έξω από το κτίριο του πρώην 12 Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, επί της Βασιλέως Γεωργίου, που τελεί υπό κατάληψη από αντιεξουσιαστές και σημειώθηκε αντιπαράθεση και επεισόδιο μεταξύ τους.

Άτομα μέσα από την κατάληψη πέταξαν κεραμίδια, πέτρες και φωτοβολίδες εναντίον των διαδηλωτών, δίχως να σημειωθεί τυχόν τραυματισμός. Μόλις έφτασε η Αστυνομία στο σημείο, το επεισόδιο έληξε και οι διαδηλωτές συνέχισαν τον δρόμο τους για το συλλαλητήριο.

Λίγο πριν την μία το μεσημέρι που είχε προγραμματίσει η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης «αντιεθνικιστική» συγκέντρωση, όπως την αποκαλεί, στην Καμάρα, ενάντια στην συγκέντρωση που γίνεται για την Μακεδονία και παραμένει σε εξέλιξη, περίπου 10 κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε δύο 15χρονες που κατευθύνονταν προς το συλλαλητήριο για την Μακεδονία και αφού τους άρπαξαν τις σημαίες που κρατούσαν, τις έσκισαν και τις έκαψαν.

Μάλιστα, παραλίγο να έρθουν σε συμπλοκή με περαστικούς που πήγαν να υπερασπιστούν τις ανήλικες. Στο σημείο κλήθηκε η Αστυνομία, ωστόσο όταν έφτασε, το επεισόδιο είχε λήξει και είχαν απομακρυνθεί ήδη όλοι οι εμπλεκόμενοι.

Διαβάστε την συνέχεια στο news247.gr