Σε αναβάθμιση του αξιόχρεου της ελληνικής οικονομίας από «B-» σε «Β», με θετικές προοπτικές, προχώρησε ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor’s, κάνοντας λόγο για ενδεχόμενο περαιτέρω αναβάθμισης του αξιόχρεου μέσα στο 2018.

«Κατά την άποψή μας, οι προοπτικές για την ανάπτυξη και τα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας έχουν βελτιωθεί, μαζί με την ανάκαμψη της αγοράς εργασίας και εν μέσω μίας περιόδου σχετικής πολιτικής σταθερότητας. Συνεπώς, αναβαθμίσαμε τις πιστοληπτικές αξιολογήσεις μας για την Ελλάδα σε ξένο και εγχώριο νόμισμα από ‘B’ από ‘B-‘», αναφέρει η ανακοίνωση του διεθνούς οίκου αξιολόγησης.

Οι θετικές προοπτικές για την Ελλάδα αντανακλούν το ενδεχόμενο περαιτέρω αναβάθμισης του αξιόχρεού της στο επόμενο έτος, σημειώνει ο οίκος στην ανακοίνωσή του, προσθέτοντας:

«Θα μπορούσαμε να σκεφθούμε αναβάθμιση, εάν κατά την έξοδό της από το τρίτο πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής (το πρόγραμμα ή το πρόγραμμα του ESM), η Ελλάδα σχηματίσει αποθέματα ρευστότητας για να προχρηματοδοτήσει μελλοντικές αποπληρωμές κρατικού χρέους.

Διαβάστε την συνέχεια στο fortunegreece.com