Όσα διαδραματίστηκαν την περασμένη Πέμπτη 11 Ιανουαρίου στο θέατρο Χυτήριο, ανάμεσα στη Σοφία Παυλίδου και τον Μάνο Παπαγιάννη άφησαν μουδιασμένο τόσο τον κόσμο του θεάτρου, όσο και τους δημοσιογράφους, αλλά και το κοινό που παρακολούθησε τη δημοσιοποίηση μιας διαφωνίας ανάμεσα στους δύο ηθοποιούς που κατέληξε σε ξυλοδαρμό και σωρεία τηλεοπτικών δηλώσεων, συνεντεύξεων και αποκαλύψεων.

Η Σοφία Παυλίδου, η οποία τη φετινή σεζόν πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Πετάει πετάει» στο θέατρο Χυτήριο, κατηγόρησε τον συμπρωταγωνιστή της Μάνο Παπαγιάννη για ξυλοδαρμό εις βάρος της, εξαιτίας μίας κίνησης που δεν έκανε στο πλαίσιο του ρόλου της.

Η ηθοποιός κατήγγειλε πως μετά το τέλος της παράστασης, ο συνάδελφός της μπήκε με βία στο καμαρίνι της, την έβρισε με χυδαίες εκφράσεις, την άρπαξε από το λαιμό και την πέταξε πάνω σε μια καρέκλα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. «Μετά την παράσταση, επέστρεψα στο καμαρίνι μου και έκλεισα την πόρτα. Σε δευτερόλεπτα ο κύριος Παπαγιάννης βρέθηκε να κλωτσάει την πόρτα του καμαρινιού μου και να μπαίνει μέσα. Με άρπαξε από το λαιμό, με πέταξε κάτω. Έπεσα πάνω στην καρέκλα γιατί είναι μικρό το καμαρίνι. Ευτυχώς δεν χτύπησα στο νεροχύτη παρά μόνο στη σπονδυλική μου στήλη και το πόδι μου, στην καρέκλα. Έβριζε κατά τη διάρκεια και έλεγε “εμένα δεν θα μου κλείσει κανένας πόρτες”. Μετά ήρθε ο συνάδελφος Σωτήρης Καλυβάτσης τον τράβηξε και τον κατέβασε κάτω», δήλωσε μεταξύ άλλων η ηθοποιός στην εκπομπή Αποκαλυπτικά στο Epsilon.

Η Σοφία Παυλίδου μεταφέρθηκε στα επείγοντα του Ασκληπιείου Βούλας όπου και διαγνώστηκε με κάκωση – θλάση γαστροκνημιαίου μυ και κάκωση στην οσφυική μοίρα. Όπως ανέφερε η ίδια, μόλις ξεπέρασε το πρώτο σοκ κατέθεσε μήνυση κατά του Μάνου Παπαγιάννη, όμως ο ηθοποιός δεν συνελήφθη αφού η διαδικασία του αυτόφωρου είχε παρέλθει. Τις ημέρες που ακολούθησαν, η δικηγόρος του Μάνου Παπαγιάννη  μίλησε στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου αποκαλύπτοντας πως και ο πελάτης της θα κινηθεί νομικά εναντίον της Σοφίας Παυλίδου ώστε να αποκατασταθεί η αλήθεια και η τιμή του.

Μουδιασμένες δηλώσεις

Μετά τις καταγγελίες της ηθοποιού, ο θίασος του θεάτρου Χυτήριο βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας, με τις δηλώσεις των συναδέλφων των δύο εμπλεκόμενων να διαδέχεται την άλλη. Ο  Σωτήρης Καλυβάτσης δήλωσε πως βρήκε την ηθοποιό στο πάτωμα: «Τράβηξα τον Μάνο έξω. Δεν είχε προηγηθεί τίποτα, ήταν πολύ ξαφνικό και απότομο. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως όταν τον έβγαλα από εκεί μέσα, είχε μια κοκκινίλα στο ένα του μάγουλο, αλλά δεν ήταν κάτι τρομερό ή φοβερό». Η Κόνι Μεταξά δήλωσε πως είδε από κοντά όσα έγιναν, επιβεβαιώνοντας τις κατηγορίες της Σοφίας Παυλίδου στην κάμερα του Happy Day: «Εγώ ήμουν μπροστά. Αυτά που είπε η Σοφία και ο Σωτήρης ισχύουν. Ήμουν και εγώ σε σοκ που το έζησα μαζί με τη Σοφία. Δεν είχε προηγηθεί τίποτα. Έχουμε, είχαμε βασικά, όλοι πάρα πολύ καλές σχέσεις».

Σύμφωνα και με τους υπόλοιπους ηθοποιούς του θιάσου, ο Μάνος Παπαγιάννης την επόμενη ημέρα ζήτησε συγνώμη από όλους για το περιστατικό. Για το συμβάν μίλησε και ο παραγωγός, Βασίλης Γκουρούσης, επισημαίνοντας πως και ο Μάνος Παπαγιάννης έφερε αμυχές στο πρόσωπό του, αφήνοντας να εννοηθεί πως είχαν προκληθεί από τη Σοφία Παυλίδου –γεγονός που η ίδια αρνήθηκε.

Λίγες ημέρες μετά το περιστατικό η ηθοποιός Κάτια Νικολαΐδου επιβεβαίωσε μέσα από τα social media πως στο παρελθόν υπήρξε θύμα βίαιης συμπεριφοράς από τον  Μάνο Παπαγιάννη – όταν οι δύο τους συμπρωταγωνιστούσαν στην παράσταση Ποντικοπαγίδα πριν από τρία χρόνια: «Ήθελα να πιστεύω πως ήταν ένα τυχαίο περιστατικό τότε. Η συνείδησή μου δεν μου επιτρέπει να σωπάσω. Θα μιλήσω εκεί που πρέπει όταν μου ζητηθεί» έγραψε χαρακτηριστικά.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Katya Nikolaidou (@katianikolaidou) στις

Οι δηλώσεις του Παπαγιάννη

Μια εβδομάδα μετά το γεγονός και χωρίς να έχει κάνει καμία δημόσια δήλωση μέχρι τότε, ο ηθοποιός αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή του. «Είμαι ενάντια της βίας από όπου κι αν προέρχεται και για οποιοδήποτε είδος βίας μιλάμε. Εκεί που διαφωνώ μαζί σου είναι ότι ξεκινάμε την κουβέντα θεωρώντας δεδομένο ότι υπήρξε βία. Γιατί το θεωρούμε δεδομένο; Ακούσαμε την μία πλευρά», δήλωσε στην αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στη Φαίη Σκορδά και την εκπομπή του ΑΝΤ1 Το Πρωινό, όπου και περιέγραψε μία διαφορετική ιστορία από αυτή που είχε ακουστεί μέχρι εκείνη τη στιγμή.

«Η κυρία Παυλίδου, την οποία ειλικρινά συμπαθώ και σέβομαι, για τον άλφα βήτα λόγο δεν έκανε μία κίνηση. Αν δεν κάνει αυτή την κίνηση δεν γίνεται να προχωρήσει η ιστορία. Εγώ νόμιζα ότι έγινε κατά λάθος, γιατί γίνονται αυτά τα πράγματα. Δεν της είπα τίποτα. Εκεί που άλλαζα και γέλαγα μου λέει ο κύριος Καλυβάτσης ότι η κυρία Παυλίδου δεν έκανε αυτή την κίνηση επίτηδες… Του λέω «είναι δυνατόν; Μου λέει “ναι ρώτα τη”». Όπως περιγράφει ο Μάνος Παπαγιάννης άνοιξε την πόρτα του καμαρινιού του και φώναξε στην Σοφία Παυλίδου, ζητώντας το λόγο για τον οποίο δεν έκανε την εν λόγω κίνηση. Όταν του απάντησε “δεν μου βγήκε και δεν το έκανα” υπήρξε ένταση και ύβρεις και από τις δύο πλευρές. «Κουβέντα στην κουβέντα υπήρξε ένταση και ύβρεις. Και από την πλευρά μου το παραδέχομαι. Ήταν εξαιρετικά εριστική. Όταν μου είπε ότι δεν θα κάνει αυτή την κίνηση, γυμνός όπως ήμουν ανέβηκα στο καμαρίνι της να ζητήσω το λόγο και άνοιξα έντονα την πόρτα. Το παραδέχομαι. Παραβίασα το χώρο της. Λάθος μου». Όπως δήλωσε ο Παπαγιάννης μιλώντας στη Φαίη «Κι εγώ βία υπέστην. Μπορεί να ένιωσε ότι κινήθηκα απειλητικά και μου επιτέθηκε κατευθείαν στο πρόσωπο. Με χτύπησε στο πρόσωπο πολύ άσχημα και την απώθησα. Έγινε αυτό, τίποτα άλλο. Νιώθω τρομερά αδικημένος. Είμαι το θύμα… Δεν έπρεπε να σηκώσει χέρι η Σοφία», είπε ο ηθοποιός. Περιγράφοντας τι συνέβη μετά, δήλωσε στη Φαίη: «Η Σοφία έπεσε πάνω στην καρέκλα και εγώ έφυγα. Με ένταση, βρίζοντας κι ο ένας και ο άλλος. Σηκώθηκα και έφυγα όταν είδα ότι χοντραίνει το πράγμα. Μόνος μου. Κατεβαίνοντας τις σκάλες είδα τον Σωτήρη Καλυβάτση. Δεν ήταν καν μπροστά στο περιστατικό».

Ο ηθοποιός σχολίασε και την καταγγελία της Κάτιας Νικολαΐδου: «Η Κάτια είναι ένα αγαπητό πρόσωπο. Για την ανάρτησή της ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του», δήλωσε, με τη Φαίη να αποκαλύπτει πως ο ηθοποιός την ρώτησε αν είναι σίγουρη ότι αναφέρεται στο πρόσωπό του.

Η απομάκρυνση του Παπαγιάννη από την παράσταση

Μία μέρα μετά τη συνέντευξη του Μάνου Παπαγιάννη, το θέατρο Χυτήριο εξέδωσε μία μακροσκελή ανακοίνωση με την οποία δημοσιοποίησε την απόφασή του να απομακρύνει τον ηθοποιό από την παράσταση «Πετάει Πετάει». Μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση ανέφερε: «Η διοίκηση του Θεάτρου εκφράζει τη βαθιά απογοήτευση και αποδοκιμασία για τη βίαιη συμπεριφορά του κ. Μάνου Παπαγιάννη απέναντι στη συνάδελφό του ηθοποιό κ. Σοφία Παυλίδου, μετά το τέλος της παράστασης, στον προσωπικό της χώρο, στο καμαρίνι που χρησιμοποιεί στο θέατρο, την παραβίαση του οποίου, παραδέχθηκε ο ίδιος ο ηθοποιός δημόσια. Λαμβάνοντας υπόψη την καταγεγραμμένη αδυναμία της κ. Σοφίας Παυλίδου να συνεχίσει στη σκηνή του θεάτρου τη συνεργασία της με τον κ. Παπαγιάννη, την υποχρέωση διαφύλαξης της ομαλής λειτουργίας του Θεάτρου και της προστασίας του συμφέροντος του Θεάτρου, των δημιουργών και όλων των υπολοίπων ηθοποιών της παράστασης, η διοίκηση του Θεάτρου αποφάσισε να συνεχιστούν οι παραστάσεις με την αντικατάσταση του ηθοποιού κ. Μάνου Παπαγιάννη από άλλο ηθοποιό». Το ρόλο του Μάνου Παπαγιάννη στην παράσταση θα αναλάβει ο Σωτήρης Καλυβάτσης, ενώ τον ρόλο που είχε μέχρι σήμερα ο Καλυβάτσης πιθανότατα θα πάρει ο Μάνος Πίντζης.

Μάνος Πίντζης

Περισσότερα νέα και πλούσιο ρεπορτάζ στο People που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή μαζί με το Πρώτο Θέμα.