Σκληρή κριτική σε Τσίπρα για το «yes sir» στους ξένους και εγκώμιο στο Σαμαρά με επίκεντρο το Σκοπιανό από την Ελίζα Βοζεμπεργκ!

Tην ώρα που χωρίς να ανοίξει… μύτη, περνούσε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο, το οποίο καλύπτει σε ένα μεγάλο βαθμό, τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης, καταστρατηγώντας σειρά κεκτημένων και φέροντας σταδιακά, μια νέα, ακόμη πιο σκληρή πραγματικότητα στην Ελλάδα της εδραιωμένης ύφεσης, οι αντιδράσεις ήταν έντονες σε όλη τη χώρα, αλλά προφανώς όχι αποτελεσματικές…

still0115_00005-600x480

Οι κινητοποιήσεις, χωρίς τη μαζικότητα που πρέπει μπροστά στη λήψη τέτοιων αποφάσεων και σε αντίθεση… 360 μοιρών σε σχέση εκείνες του 2014 και των προηγούμενων ετών, «πνίγηκαν» στην βροχή και έσβησαν… μαζί με το τελευταίο ίχνος ελπίδας της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών!
Η αντίσταση, περιορίστηκε σε πολιτικό επίπεδο εντός και εκτός Κοινοβουλίου, με την ευρωβουλευτή της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ, καλεσμένη στην πρώτη πολιτική εκδήλωση του κόμματος για το νέο έτος, με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Τμήματος Γυναικών της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Καλαμάτας, να ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, από το κατάμεστο «ΑΝΑΪΣ» musical restaurant and bar. Όπως παρατήρησε η ευρωβουλευτής, η οποία έπλεξε το εγκώμιο του Αντώνη Σαμαρά, από τον πρώην πρωθυπουργό, οι δανειστές, δεν τόλμησαν ποτέ να ζητήσουν όσα ζητούν στην τωρινή κυβέρνηση, η οποία φυσικά, ικανοποιεί όλα τους τα αιτήματα.
Από τις αναφορές της ευρωβουλευτή της ΝΔ δεν έλειψαν τα εθνικά ζητήματα με το Σκοπιανό στο επίκεντρο, στο οποίο ο Αντώνης Σαμαράς, είχε βάλει ανεξίτηλη τη σφραγίδα του, αναλαμβάνοντας την κρίσιμη στιγμή, σε προσωπικό επίπεδο, το πολιτικό κόστος. Ο κ. Σαμαράς έχει πολλές φορές διαμηνύσει, πως πρέπει να προσέξουμε τον «αλυτρωτισμό», ιδιαίτερα στα Βαλκάνια. «Αυτόν τον πατριωτισμό που έχει αυτός ο τόπος, δεν έχει δικαίωμα καμιά κυβέρνηση να τον αλλάξει, ούτε να φέρνει ένα πρόβλημα που θα το βρει μπροστά της και το οποίο η ίδια νομίζει, πως μπορεί να διχάσει τον ελληνικό λαό. Ξεχνάει αυτή η κυβέρνηση, ότι τα πατριωτικά ίχνη και χαρακτηριστικά, τα έχει δώσει ανεξίτηλα, η προηγούμενη κυβέρνηση, η δική μας και εμείς, είμαστε εδώ, για να  συνεχίσουμε το έργο της κυβέρνησης Σαμαρά, της κυβέρνησης της ΝΔ και να οδηγήσουμε ξανά τη χώρα μας, στο χαμόγελο», τόνισε η κα Βόζεμπεργκ, σημειώνοντας πως αυτό είναι το ελάχιστο χρέος στις επόμενες γενιές! «Έχουμε μια αποστολή σ’ αυτόν τον τόπο, όσοι υπηρετούμε στο εξωτερικό και όσοι φυσικά βρίσκονται στην Ελλάδα, ο καθένας στη δική του θέση ευθύνης, να δώσει την προσωπική του μάχη», ανέφερε και στάθηκε εκτενέστερα στον πρώην πρωθυπουργό, συγκρίνοντας με έναν τρόπο, τη σημερινή πολιτική με τα όσα είχε πράξει η προηγούμενη κυβέρνηση στην τροχιά της εξόδου της χώρας, από την κρίση. «Ο Αντώνης Σαμαράς παρέλαβε έλλειμμα και παρέδωσε πλεόνασμα, παρέλαβε ύφεση και παρέδωσε ανάπτυξη. Παρέλαβε χάος και παρέδωσε κράτος και αυτό έχουμε χρέος να το τιμούμε, να το θυμόμαστε και να το συνεχίσουμε», δήλωσε η ευρωβουλευτής, που σε δεύτερο χρόνο, υποσχέθηκε να επιστρέψει στην Καλαμάτα και να μείνει περισσότερο, εκφράζοντας παράλληλα την πρόθεσή της, να βοηθήσει όπου μπορεί το νομό και ειδικότερα σε επίπεδο προβολής. «Δεν είχα χρόνο αυτήν τη φορά σκαι υπόσχομαι να ξανάρθω και να επισκεφθώ και το Μουσείο της Βίκυς Καρέλια για τη συλλογή των ελληνικών ενδυμασιών, που μπορούμε με τις προτάσεις σας να το προαγάγουμε στο εξωτερικό στον τομέα του τουρισμού, συζητώντας και ικανοποιώντας στο πλαίσιο των θεσμικών μου δυνατοτήτων, τις προτάσεις και τις πρωτοβουλίες σας», ανέφερε καταληκτικά στην εκδήλωση, στην οποία εκτός από πολλά τοπικά στελέχη (Ελένη Αλειφέρη, Αντωνία Μπούζα, Νατάσσα Κυριακοπούλου κλπ.), μέλη και φίλους της ΝΔ, παρέστη και η σύζυγος του Αντώνη Σαμαρά, Γεωργία.

Η πρόεδρος της Τ.Ο. Αντζελα Σκλήκα, εμφανώς ικανοποιημένη από την επιτυχία και τη συμμετοχή στην εκδήλωση ευχαρίστησε όλους για την παρουσία και τους χορηγούς για την προσφορά τους. Παράλληλα έδωσε το στίγμα της δυναμικής παρουσίας της Τ.Ο. Καλαμάτας της ΝΔ στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα της Καλαμάτας.

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ