Νέος σύγχρονος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 2 εκατ. ευρώ!

Σε σύσκεψη που έλαβε χώρα στο υπουργείο Υγείας την περασμένη εβδομάδα μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και του διοικητή του Γ.Ν.Μεσσηνίας Γεωργίου Μπέζου αποφασίστηκε η χρηματοδότηση του Νοσοκομείου με το ποσό των 550.000 ευρώ μέσω ΠΔΕ για την προμήθεια 20 μηχανημάτων αιμοκάθαρσης, ενός βρογχοσκοπικού πύργου πλήρης και ενός συστήματος βιντεοαρθροσκόπησης υψηλής ευκρίνειας.

Ο στόχος που ετέθη είναι το μήνα Μαϊο να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαγωνιστικές διαδικασίες και να παραληφθεί ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός.

Σημειώνεται επίσης ότι μέσα στην εβδομάδα δημοσιεύεται η διακήρυξη του διαγωνισμού για την προμήθεια ενός ψηφιακού ακτινολογικού συνολικού προϋπολογισμού 380.000 ευρώ με χρηματοδότηση που έλαβε το Νοσοκομείο Καλαμάτας από το αποθεματικό του υπουργείου Υγείας τέλους του προηγούμενου έτους.

Τέλος, σε ολοκλήρωση βρίσκεται ο διαγωνισμός για την προμήθεια νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού συνολικού προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ που χρηματοδοτήθηκε το Νοσοκομείο Καλαμάτας από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2017. Πρόκειται για τον κάτωθι εξοπλισμό:

  1. Σύστημα βιντεολαπαροσκόπησης HD, τμχ 2
  2. Ενδοσκοπικός πύργος ΩΡΛ HD, τμχ 1
  3. Σύστημα υπερηχοτομογραφίας καρδιολογικής χρήσης, τμχ 2
  4. Σύστημα επεξεργασίας νερού, τμχ 1
  5. Σκιαλυτικές λυχνίες με δορυφόρο τύπου LED, τμχ 7
  6. Τομογράφος οτπικής συνοχής OCT, τμχ 1
  7. Νευροχειρουργικό μικροσκόπιο, τμχ 1
  8. Υπερηχοτομογράφος γενικής χρήσης, τμχ 2

 

ΔΗΛΩΣΗ ΜΠΕΖΟΥ

mpezos

Ύστερα από τα παραπάνω ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ.Γιώργος Μπέζος δήλωσε:

« Καιρό τώρα, όλοι μαζί, καταβάλλουμε μία μεγάλη προσπάθεια το Νοσοκομείο Καλαμάτας να το φθάσουμε ψηλά. Και αυτό γιατί, για όλους μας πάνω από όλα είναι ο Άνθρωπος, πάνω από όλα είναι ο Ασθενής.

Αυτή την περίοδο τρέχουν οι διαδικασίες για την προμήθεια νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού συνολικού προϋπολογισμού περίπου 2.000.000 €.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους υπουργούς Α.Ξάνθο, Π.Πολάκη και. Α.Χαρίτση για την αμέριστη αρωγή τους. Θερμά συγχαρητήρια στους  συνεργάτες μου που έχουν την τεχνογνωσία και τη δυνατότητα να ωριμάζουν τέτοια μεγάλα έργα».

 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ