Δυναμική κινητοποίηση χθες και στην Καλαμάτα την ώρα της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου

26231053_10215874550642077_2146946366622060030_n

Σε απεργιακό κλοιό χθες η χώρα, με πολλούς εργαζόμενους, αλλά και ανέργους, συνταξιούχους, εκπροσώπους φορέων και συλλογικοτήτων να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις ενάντια στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, που από πολλούς έχει χαρακτηριστεί ως «σκούπα». Το νομοσχέδιο αυτό, περιλαμβάνει σειρά διατάξεων κλείνοντας τουλάχιστον τα 50 από τα 60 προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης.
Οι αντιδράσεις ήταν μαζικές, καθώς μεταξύ άλλων μεταξύ άλλων, το πολυνομοσχέδιο προβλέπει ρυθμίσεις για πλειστηριασμούς, απεργίες και  επίδομα τέκνων, ενώ περιλαμβάνει διατάξεις για τη χορήγηση άδειας λειτουργίας καζίνο και μέσω αυτού, συστήνεται νέα υπηρεσία κατά του μεγάλου οικονομικού εγκλήματος.

ΣΤΟ «ΧΟΡΟ» ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ  ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ

Χθες, σε πανελλαδική δίωρη στάση εργασίας κατέβηκαν οι δικαστές και εισαγγελείς, ύστερα από απόφαση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο της ιδιωτικής αναγκαστικής διαμεσολάβησης, το οποίο όπως επισημαίνουν εκπρόσωποι το κλάδου, «πλήττει την συνταγματικά κατοχυρωμένη ελεύθερη πρόσβαση του πολίτη στη Δικαιοσύνη».

ΣΤΑ… ΚΑΓΚΕΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ

Έντονη, ήταν χθες και η αντίδραση των εκπαιδευτικών, με τους δασκάλους να πραγματοποιούν συμβολικά, συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στα γραφεία της διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας. «Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, πραγματοποίησε αυτή τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στο πλαίσιο της κινητοποίησης της ΑΔΕΔΥ στην Αθήνα, στην οποία  συμμετείχε και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ), για τη μη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου  των δασκάλων Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, αναπτύσσοντας παράλληλα, μερικά από τα αιτήματα του κλάδου. «Διαμαρτυρόμαστε για την αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών και το υποχρεωτικό 30ωρο, τον αποχαρακτηρισμό της ώρας σίτισης ως διδακτικής ώρας, για τις νέες συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις των σχολικών μονάδων, την προώθηση της αξιολόγηση, τη μείωση των θέσεων εργασίας, την αλλαγή των όρων προκήρυξης της απεργίας, που περιορίζει δραστικά το δικαίωμά μας σε αυτή, τη θεσμοθέτηση των πλειστηριασμών για χρέη προς το δημόσιο πάνω από 500 ευρώ και την επανεξέταση των ανθυγιεινών στο δημόσιο με στόχο τον περιορισμό των δικαιούχων κατά 70 χιλ.», ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος, τονίζοντας πως ο κλάδος, διεκδικεί σταθερά, ένα ενιαίο 14χρονο δημόσιο, δωρεάν σχολείο, με υποχρεωτική την  δίχρονη προσχολική αγωγή, μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση και να σταματήσει κάθε συζήτηση και ενέργεια, για την υπαγωγή της προσχολικής εκπαίδευσης στους Δήμους.

  • Επίσης, χθες το απόγευμα, είχαν προγραμματιστεί δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις στην Καλαμάτα, η μια των εκπροσώπων φορέων και συλλόγων και η άλλη, όλων όσοι πρόσκεινται στο ΚΚΕ.

 

Γ.Α.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ