Τέλος στη συνεργασία της με τον Mario Testino έβαλε η Vogue, μετά τις καταγγελίες μοντέλων για σεξουαλική παρενόχληση! Μάλιστα, «πάγο» στον φωτογράφο έβαλαν και μεγάλοι οίκοι μόδας, όπως ο Burberry και ο Michael Kors.

Οι καταγγελίες εναντίον του γνωστού φωτογράφου χρονολογούνται από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 και, όπως αναφέρουν οι New York Times, περιλαμβάνουν άσεμνες χειρονομίες και αυνανισμό μπροστά σε  άνδρες μοντέλα. Μεταξύ άλλων, ο Ryan Locke, που συνεργάστηκε μαζί του για τις καμπάνιες του Gucci, τον χαρακτήρισε «σεξουαλικό αρπακτικό», ενώ ο βοηθός φωτογράφου Hugo Tillman υποστήριξε ότι ο Testino τον είχε ρίξει στο κρεβάτι και ένας άλλος, ο Roman Barrett, δήλωσε ότι η σεξουαλική παρενόχληση ήταν μια «σταθερή πραγματικότητα» και ισχυρίστηκε ότι ο φωτογράφος αυνανίστηκε μπροστά του. Ανάλογες καταγγελίες είδαν το φως της δημοσιότητας και για ακόμα έναν καταξιωμένο φωτογράφο μόδας, τον Bruce Weber.

«Οι κατηγορίες που έχουν δημοσιοποιηθεί είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστούν. Και οι δύο τους είναι προσωπικοί μου φίλοι, που έχουν συνεισφέρει εξαιρετικά στην Vogue και σε άλλα περιοδικά της Condé Nast όλα αυτά τα χρόνια, ενώ και οι δύο αρνούνται τις κατηγορίες αυτές. Πιστεύω πάρα πολύ στην αξία της μετάνοιας και της συγχώρεσης, όμως, λαμβάνω πολύ σοβαρά υπόψιν μου τις κατηγορίες και εμείς στην Condé Nast αποφασίσαμε να αναβάλλουμε τις συνεργασίες μας με τους δύο αυτούς φωτογράφους για το προσεχές μέλλον»,  ανέφερε σε ανακοίνωσή της διευθύντρια της Vogue, Anna Wintour, ανακοινώνοντας παράλληλα την υιοθέτηση ενός νέου και πιο αυστηρού κώδικα δεοντολογίας για την προστασία των μοντέλων.