Σε διπλό θρίαμβο για τον Λευτέρη Πετρούνια, αλλά και σημαντική στιγμή για την ελληνική γυμναστική, εξελίχθηκε η διαδικασία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (UEG) για την ανάδειξη των κορυφαίων αθλητών και ομάδων στη χρονιά που έφυγε.

Ο Λευτέρης επικράτησε σε δύο κατηγορίες και η ομάδα της Ολυμπιάδας Θρακομακεδόνων σε άλλη μια κι έτσι πήγαν στην Ελλάδα τα τρία από τα πέντε έπαθλα των Κορυφαίων της Ευρώπης για το 2017, μετά τη σχετική ψηφοφορία και μάλιστα με συντριπτική πλειοψηφία!

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης ήταν ο μεγάλος νικητής στην κατηγορία του Ευρωπαίου αθλητή της χρονιάς (Male Gymnast of the Year), όπου συγκέντρωσε ποσοστό 61%, αφήνοντας δεύτερο τον Ρουμάνο Μάριαν Ντραγκουλέσκου με 29%. Ο «άρχοντας των κρίκων» κατέκτησε και το βραβείο για την κορυφαία εμφάνισης της χρονιάς (Outstanding Performance of the Year) με το σαρωτικό ποσοστό του 87%.

Τέλος, η ομάδα Γυμναστικής για Όλους της Ολυμπιάδας Θρακομακεδόνων κέρδισε το έπαθλο της κορυφαίας ομάδας (Team of the Year) με ποσοστό 58%. Οι αθλητές της Ολυμπίας Δραγούνη επιβραβεύθηκαν από τους φιλάθλους για τον θρίαμβό τους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα (World Gym For Life Challenge), όπου είχαν κατακτήσει το τρόπαιο «Μπρούνο Γκράντι» παρουσιάζοντας ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα με θέμα «Τhe Wolves And The Moon». Μάλιστα, το πρόγραμμά τους επιλέχθηκε και από την Ε.Ο.Ε. για να πλαισιώσει την Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Πιεονγκτσάνγκ 2018».

«Θα ήθελα να απευθύνω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους χιλιάδες φιλάθλους που με στήριξαν και που μου χάρισαν με την ψήφο τους αυτά τα δύο πολύ σπουδαία έπαθλα. Ο κόσμος έδειξε για άλλη μια φορά ότι πιστεύει σ’ εμένα, ότι με αγαπά πολύ και αναγνωρίζει την αξία όλων των διακρίσεων που έχουμε πετύχει τα τελευταία χρόνια. Η ανταπόκρισή του είναι συγκινητική και με γεμίζει δύναμη για την συνέχεια», δήλωσε ο Λευτέρης, ενώ συνεχάρη την ομάδα της Ολυμπιάδας Θρακομακεδόνων και δεσμεύτηκε πως  και το 2018 «θα προσπαθήσω να φανώ αντάξιος αυτών των διακρίσεων, ώστε να προσφέρω κι άλλες χαρές σε όλους τους ανθρώπους που μου δείχνουν την εκτίμηση και την αγάπη τους».

Σημειώνουμε πως η ψηφοφορία του κοινού διεξάχθηκε μέσω του δικτυακού τόπου της UEG και ολοκληρώθηκε το πρωί της Δευτέρας (15/01), ενώ η διαδικασία απονομής των επάθλων στους νικητές θα καθοριστεί κατά την πρώτη συνεδρίαση του νέου προεδρείου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, το τριήμερο 18-20 Ιανουαρίου στη Λοζάνη.