Συγχαρητήρια και στήριξη Νίκα στους καλαματιανούς πανελληνιονίκες Ιππασίας στα Special Olympics

 

Τον Δεκέμβριο του  2017 δυο αθλητές του Ιππικού Ομίλου Καλαμάτας θριάμβευσαν στους Πανελλήνιους αγώνες Special Olympics Hellas που διεξήχθησαν στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Κέντρου Ιππασίας στο Μαρκόπουλο, σε μια από τις σημαντικότερες διοργανώσεις της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας.

Ο Γιάννης Κατσόγιαννης πραγματοποιώντας μια εξαιρετική διαδρομή κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Working Trails CI (εμπόδια εδάφους) και το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία Dressage CI -Βάδην Ανεξάρτητος.

Ο Ανέστης Μαραντίδης κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία Working Trails CI (εμπόδια εδάφους), και το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία Dressage CI -Βάδην Ανεξάρτητος. Οι αθλητές αγωνίστηκαν με το άλογο του ΙΠΠΟΚ, Cocotte.

Οι Γιάννης Κατσόγιαννης και Ανέστης Μαραντίδης ασκούνται δωρεάν στη θεραπευτική ιππασία στον Ιππικό Όμιλο Καλαμάτας, υπό την επίβλεψη του Νίκου Δρούγα και της παιδοψυχιάτρου Στεφανίας Σπυροπούλου – Ξηρογιάννη και πλέον ετοιμάζονται για τους παγκόσμιους αγώνες που θα διεξαχθούν το 2019 στη Σαουδική Αραβία.

Χθες οι δυο πανελληνιονίκες καλαματιανοί αθλητές ΑμεΑ συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Καλαμάτας κ. Νίκα ο οποίος συνεχάρη τους δύο νέους αθλητές, τους επιβλέποντες την προπόνηση στο πλαίσιο του ΙΠΠΟΚ, καθώς και τους γονείς και εθελοντές, που υποστηρίζουν την προσπάθεια αυτή:

«Είχα μια πολύ σημαντική συνάντηση με δυο παιδιά των Special Olympics τα οποία προπονούνται στο Ιππικό κέντρο Καλαμάτας του κ. Δρούγα και κέρδισαν πανελλήνια βραβεία.

special-olympics-2Ευχαριστώ θερμά την παιδοψυχίατρο κα Στεφανία Σπυροπούλου-Ξυρογιάννη (εξειδικευμένη θεραπεύτρια) που επιβλέπει και στηρίζει αυτά τα παιδιά στην προσπάθειά τους και χαίρομαι για το γεγονός ότι μέσα στο 2018 θα έχουμε αυτό το “στρατηγείο” για τα ΑμεΑ στο Ανατολικό Κέντρο της Καλαμάτας ώστε να υποστηρίξουμε αυτά τα παιδιά.

Με πληροφόρησαν επίσης ότι θα ανακοινωθεί πολύ γρήγορα ένα πανελλήνιο συνέδριο για τα Special Olympics στην Καλαμάτα και επιπλέον ζήτησαν τη συνδρομή του Δήμου για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα με αυτά παιδιά στην παγκόσμια αθλητική εκδήλωση που θα κάνουν οι Special Olympics στη Σαουδική Αραβία.»

Ο κ. Νίκας αναφέρθηκε επίσης στις πρωτοβουλίες του Δήμου για την υποστήριξη των ατόμων με ειδικές ανάγκες, όπως:

  • η συνεργασία με την προσπάθεια του «Κήπου της Λυσούς», στο πλαίσιο της οποίας τα παιδιά μαθαίνουν να καλλιεργούν τη γη και διαθέτουν τα προϊόντα τους στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, χωρίς κόστος για τη θέση πώλησης που καταλαμβάνουν
  • η παροχή ενός μικρού λεωφορείου, το οποίο προήλθε από δωρεά και βρίσκεται σε διαδικασία εκτελωνισμού με έξοδα του Δήμου Καλαμάτας, για τη μετακίνηση των παιδιών αυτών και
  • η δημιουργία ενός «στρατηγείου» για τα ΑμεΑ, στο Ανατολικό Κέντρο, σε δημοτικό κτήριο εμβαδού 300 τετρ. μέτρων, που θα υποστηρίζει κυρίως την επαγγελματική τους ένταξη. Η χρηματοδότηση θα προέλθει από το Πρόγραμμα Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη.

Ο Δήμος Καλαμάτας θα υποστηρίξει έμπρακτα τις αθλητικές προσπάθειες αυτών των νέων Καλαματιανών, με βασική παράμετρο τη θεραπευτική ιππασία.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ