Μπορεί η Oprah Winfrey να έκλεψε τις εντυπώσεις με το λόγο που έδωσε στην τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών, όμως με την παρουσία του και μόνο, ο Kirk Douglas προκάλεσε αίσθηση.

Στα 101 του χρόνια, ο βετεράνος ηθοποιός ανέβηκε σε ειδικό αμαξίδιο στη σκηνή της τελετής, μαζί με τη νύφη του. Η Catherine Zeta Jones και ο πεθερός της καλέστηκαν να παρουσιάσουν το βραβείο του Καλύτερου Σεναρίου.

Η στιγμή της εμφάνισής του λοιπόν συνοδεύτηκε με αποθέωση και standing ovation από το κοινό που έδωσε το παρών στη βραδιά.

«Το 1991, ο πεθερός μου, αυτός ο ζωντανός θρύλος του Χόλυγουντ, ο Kirk, αναγνωρίστηκε από από τη Συντεχνία των Συγγραφέων της Αμερικής, για τον ρόλο του στο να τεθεί ένα τέλος στη Μαύρη Λίστα του Χόλυγουντ», σημείωσε η Jones. Η Μαύρη Λίστα του Χόλυγουντ ήταν ένας άτυπος κατάλογος που κυκλοφορούσε στις κινηματογραφικές εταιρείες του Χόλυγουντ κατά τα πρώτα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου, προγράφοντας καλλιτέχνες που θεωρούνταν μέλη ή επιρροές του Κομμουνιστικού Κόμματος. Όσοι συμπεριλαμβάνονταν στον κατάλογο αποκλείονταν από κάθε εργασία στον κινηματογράφο και αρκετά θέατρα των ΗΠΑ, οδηγούμενοι στην επαγγελματική και προσωπική εξόντωση.

H Zeta Jones υπενθύμισε στο κοινό πως ο Kirk Douglas προσέλαβε τον συγγραφέα Dalton Trumbo για να γράψει το σενάριο της επικής πλέον ταινίας, Spartacus, ενώ επέμενε να παρουσιαστεί το όνομα του ως «συγγραφέας».

Ο ίδιος ο Kirk Douglas απάντησε στα λόγια της νύφης του, σχολιάζοντας: «Catherine, τα είπες όλα. Θα εκφωνούσα λόγο, αλλά δεν θέλω να τον πω. Δεν θα μπορούσα ποτέ να ακολουθήσω μετά από σένα».

Στη συνέχεια οι δυο τους παρουσίασαν τις υποψηφιότητες.