O Hugh Jackman πάντα θα θυμάται ένα μέντορα του Χόλιγουντ, που κάποτε τον έπιασε και του είπε: «Φίλε, έχεις ένα πρόβλημα. Κάνεις λίγο από όλα και ποτέ δεν θα καταφέρεις να κάνεις κάτι μεγάλο έτσι». Θυμάται τον εαυτό του να απαντά: «Αλήθεια; Αυτό δεν είναι καθόλου αστείο».

Χρόνια μετά, ο Jackman, 49 ετών σήμερα, έχει ενσαρκώσει με επιτυχία σε 8 ταινίες μέσα σε 17 χρόνια τον κακό Wolverine γράφοντας τη δική του ιστορία ως κινηματογραφικός action hero και τώρα κάνει την έκπληξη με έναν ξεχωριστό ρόλο σε ένα ονειρικό, εντυπωσιακό μιούζικαλ, το The Greatest Showman, όπου υποδύεται το θρυλικό, αντιφατικό ιμπρεσάριο του τσίρκου P.T. Barnum – τόσο η ταινία όσο και ο ίδιος ο Jackman είναι υποψήφιοι για Χρυσή Σφαίρα.

Εκτός οθόνης ο Hugh έχει τη φήμη ενός από τα καλύτερα παιδιά του Χόλιγουντ, κάτι που ο ίδιος αποδίδει στο γεγονός πως τον μεγάλωσε μόνος του ο σκληρά εργαζόμενος πατέρας του, αλλά και στη σταθερή, σαν βράχο, οικογενειακή ζωή του με την εδώ και 21 χρόνια σύζυγό του, Deborra-lee Furness, 62, και τα δύο τους παιδιά, τον 17χρονο Oscar και τη 12χρονη Ava. Μιλώντας στο διευθυντή του αμερικανικού People, Jess Cagle, σε πρόσφατο επεισόδιο της εκπομπής The Jess Cagle Interview στο People TV εξήγησε πως η οικογένεια ήταν μια τύχη που ήρθε στη ζωή του πριν γίνει διάσημος. «Η Deb και εγώ ήμασταν ήδη ομάδα, τρελά ερωτευμένοι. Προτεραιότητά μας ήταν η οικογένειά μας και ήμασταν εκεί ο ένας για τον άλλον, ό,τι κι αν συνέβαινε», λέει στο People.

Το The Greatest Showman είναι η ιστορία του P.T. Barnum, του ανθρώπου που καθιέρωσε το μοντέρνο τσίρκο. Ουσιαστικά καθιέρωσε τη σόουμπιζ.

Ήταν ο βασιλιάς τού να σκέφτεται έξω από το κουτί. Είναι πολλές οι ατάκες που του αποδίδονται. «Δεν υπάρχει τίποτα σαν την κακή δημοσιότητα», «Η ζωή μας είναι αυτό που επιλέγουμε να την κάνουμε», «Η πιο ευγενής τέχνη είναι να κάνεις τους άλλους ευτυχισμένους». Είχε πάντα μια έκτη αίσθηση για το τι ήθελε ο κόσμος.

Ο P.T. Barnum ήταν σπουδαίος διασκεδαστής. Μεγάλο μέρος της ταινίας αφορά την προσπάθειά του να βρει έναν ταχυδακτυλουργικό τρόπο να συνδυάσει την οικογένεια και το κυνήγι των ονείρων του. Σε ποια σημεία ταυτίζεσαι;

Το να βρεις τις ισορροπίες στη ζωή νομίζω πως είναι η μεγαλύτερη τέχνη για όλους μας. Είναι κάτι που πάντα συζητάμε με την Deb. Η οικογένεια και η γυναίκα μου έχουν κάνει θυσίες για μένα. Είμαι φιλόδοξος, λίγο σαν τον Barnum. Αν μου κολλήσεις την πλάτη στον τοίχο, θα παλέψω, έχω λίγο Wolverine μέσα μου. Νιώθω πως έχω κάτι να αποδείξω. Είναι ένα καλό κίνητρο, και κάποιες φορές είναι δύσκολο να το κατευνάσεις.