Από τον Μαρίνο Βυθούλκα,

H φύση σίγουρα γαληνεύει σώμα και ψυχή, ενώ ένα Σαββατοκύριακο στον Παρνασσό, και συγκεκριμένα στο Elatos Resort & Health CLub, δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τα σαλέ στις ελβετικές Άλπεις και στο Γκστάαντ. Μόλις δυόμισι ώρες από την Αθήνα, ο Παρνασσός, και ιδιαίτερα ο Επτάλοφος, όπου βρίσκεται το Elatos Resort, είναι ένας επίγειος παράδεισος, καθώς τα 39 σαλέ του απλώνονται σε μια τεράστια έκταση περιτριγυρισμένη από έλατα με μοναδική ομορφιά. Η διαμονή στα σαλέ προσφέρει όλες τις ανέσεις, καθώς, πέρα από τη ζεστασιά του τζακιού και τη μίνιμαλ διακόσμηση, η θετική ενέργεια που αποπνέει η συγκεκριμένη τοποθεσία σε προϊδεάζει τόσο για ξεκούραση όσο και για εξερεύνηση στον Εθνικό Δρυμό Παρνασσού.

Καθημερινά το Elatos Resort διοργανώνει διάφορες ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, όπως ποδηλασία και πεζοπορία. Έμπειροι πεζοπόροι είναι έτοιμοι να σας μυήσουν στα πανέμορφα δασικά μονοπάτια του βουνού και να λύσουν ακόμα και την παραμικρή απορία σας.

Μόλις 8 χιλιόμετρα από το resort βρίσκεται η Αγόριανη, ένα γραφικό χωριό που ενδείκνυται για βόλτα στην πλατεία και μια στάση στην Γκρίζα Αρκούδα για παϊδάκια και τσίπουρο.

Για τους λάτρεις των πρωτότυπων προορισμών υπάρχει και το Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας – Vagonetto, ένα καινούριο και συνάμα μοναδικό αξιοθέατο στον ελληνικό χώρο. Είναι ένας χώρος γνωριμίας με την ιστορία της εξόρυξης και της εκμετάλλευσης του βωξίτη, που με τη βοήθεια του Vagonetto παίρνει εικόνα, μορφή και ήχο μπροστά στα μάτια σας 200 μέτρα κάτω από τη γη!

Τέλος, για τους λάτρεις του σκι, το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού βρίσκεται σε απόσταση 25 λεπτών και είναι ανοιχτό από το πρωί έως τη δύση του ηλίου για ατελείωτες «κατεβασιές» στις πλήρως εξοπλισμένες πίστες.

Αναμφίβολα, ο Παρνασσός είναι το βουνό που μπορεί να δώσει εναλλακτικούς τρόπους διασκέδασης, χαλάρωσης, περιπέτειας ακόμα και στον πιο απαιτητικό επισκέπτη, θυμίζοντας ακόμα μια φορά σε όλους μας πως η Ελλάδα έχει πανέμορφους προορισμούς, τους οποίους ακόμα δεν έχουμε ανακαλύψει και εξερευνήσει.

Info

Elatos Resort & Health Club:

Επτάλοφος, Παρνασσός,

Tηλ. 22340-61162-3,

E-mail: info@elatosresort.gr​