Η υγεία της γυναίκας έχει αποτελέσει αντικείμενο πολλών ερευνών και έχει οδηγήσει σε αξιοθαύμαστα επιτεύγματα. Σήμερα, οι γυναίκες είναι ενημερωμένες και έχουν στη διάθεσή τους υπερσύχρονα «όπλα» για να προστατεύσουν την υγεία τους από τους κινδύνους που τις ανησυχούν.

«Από την εμπειρία των προηγούμενων ετών αλλά και όλο το 2015, μέσα από τις περιπτώσεις που συναντάμε καθημερινά αλλά και τις ερωτήσεις των γυναικών και τη διαφαινόμενη ανησυχία τους για διάφορα θέματα υγείας, που είτε αντιμετωπίζουν είτε δυνητικά τις ανησυχούν, μπορούμε να προκρίνουμε ως πιο σημαντικά την ανησυχία τους για τους κινδύνους από τον ιό HPV, τα ζητήματα που άπτονται της απόκτησης ενός παιδιού -είτε με φυσιολογικό κύκλο είτε με υποβοηθούμενη αναπαραγωγή- το σεβασμό στη γέννα και το φυσιολογικό τοκετό, τη γυναικεία υγεία στην ώριμη περίοδο μετά την εμμηνόπαυση αλλά και το φόβο που προκαλούν όλοι τύποι γυναικολογικών καρκίνων», αναφέρει ο Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, Δημήτρης Μπιλάλης,.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το σημαντικότερο για τη γυναίκα είναι να ενημερώνεται και να ζητά βοήθεια από το γιατρό. Τα περισσότερα ζητήματα υγείας σήμερα αντιμετωπίζονται με επιτυχία, χάρη στις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις, τόσο στη διάγνωση όσο και στη θεραπευτική αντιμετώπιση των παθήσεων.

Δείτε τη συνέχεια στο LiveIt.gr