ΜΕΣΣΗΝΙΑ: Εντοπίστηκαν δύο συρμάτινες παγίδες για αγριόχοιρους

 


Δύο συρμάτινες θηλιές για την παγίδευση αγριόχοιρων βρέθηκαν σε αγροδασική περιοχή της Μεσσηνίας, ύστερα από πληροφορία που έφτασε στη Θηροφυλακή της Γ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου. Οι παγίδες κατασχέθηκαν και υποβλήθηκε μήνυση κατά αγνώστων.

Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2026 από Ομοσπονδιακό Θηροφύλακα με έδρα το Χαροκοπιό. Κατά την αυτοψία εντοπίστηκαν οι δύο θηλιές, τις οποίες, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γ΄ ΚΟΠ, είχαν τοποθετήσει άγνωστος ή άγνωστοι με σκοπό την παράνομη παγίδευση αγριόχοιρων.

Μετά την κατάσχεση ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία για την αναζήτηση των υπευθύνων.

Η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι οι παράνομες θηλιές αποτελούν επικίνδυνο μέσο λαθροθηρίας, καθώς μπορούν να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς και σε ανθρώπους που κινούνται ή εργάζονται στην ύπαιθρο.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ