
ΕΡΤ: «Καμπάνα» για το Newsroom – Κόβεται η εκπομπή και τίθενται σε αργία δημοσιογράφοι
Σε αυστηρές κυρώσεις προχώρησε η διοίκηση της ΕΡΤ, μετά το περιστατικό που σημειώθηκε στη ζωντανή μετάδοση της εκπομπής «Newsroom» του ΕΡΤnews, τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου.
Οι αποφάσεις είναι άμεσες και αφορούν τόσο τη συνέχιση της εκπομπής όσο και τους δημοσιογράφους που είχαν την ευθύνη του επίμαχου θέματος, με τη δημόσια τηλεόραση να προχωρά σε πειθαρχικά μέτρα.
Συγκεκριμένα, το «Newsroom» δεν θα μεταδοθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ενώ στους αρχισυντάκτες και τους συντάκτες που ασχολήθηκαν με τη συγκεκριμένη παρουσίαση επιβάλλεται υποχρεωτική αργία δέκα ημερών.
Στο επίκεντρο της υπόθεσης βρίσκεται η παρουσία του Παναγιώτη Ηλιόπουλου στη ζωντανή εκπομπή, με τη διοίκηση της ΕΡΤ να εξετάζει όχι μόνο την απόφαση να προσκληθεί, αλλά και τη συνολική διαχείριση της εμφάνισής του από τη δημοσιογραφική ομάδα.
– Advertisement –
Σύμφωνα με το σκεπτικό της διοίκησης, οι ευθύνες δεν περιορίζονται στην αρχική επιλογή του καλεσμένου. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στο γεγονός ότι, κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης, δεν υπήρξε αντίδραση από τους συντελεστές της εκπομπής, κάτι που αξιολογήθηκε ως σημαντική παράλειψη στον δημοσιογραφικό χειρισμό του θέματος.
Παράλληλα, η διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης ξεκαθαρίζει ότι δεν διαπιστώθηκε δόλος ή σκοπιμότητα από την πλευρά της δημοσιογραφικής ομάδας. Ωστόσο, η συγκεκριμένη διαπίστωση δεν κρίθηκε επαρκής για να αποφευχθεί η επιβολή πειθαρχικών κυρώσεων.