Πελοπόννησος: Απαγόρευση φορτηγών όγω Αγίου Πνεύματος στους εθνικούς δρόμους

 


Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών άνω των 3,5 τόνων θα ισχύσει στους κλειστούς αυτοκινητόδρομους της Πελοποννήσου, λόγω του εορτασμού της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος. Τα μέτρα λαμβάνονται για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά την περίοδο αυξημένων μετακινήσεων.

Η απαγόρευση θα εφαρμοστεί, πέρα από τα μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, σε συγκεκριμένα τμήματα των αυτοκινητοδρόμων Α7 και Α71.

Την Παρασκευή 29 Μαΐου 2026, από τις 16:00 έως τις 22:00, και το Σάββατο 30 Μαΐου 2026, από τις 08:00 έως τις 13:00, η απαγόρευση θα ισχύσει στον αυτοκινητόδρομο Α7, Κεντρικής Πελοποννήσου, από τον Ανισόπεδο Κόμβο Κορίνθου, στη χιλιομετρική θέση 85+300, έως τον Ισόπεδο Κυκλικό Κόμβο Σπάρτης, στη χιλιομετρική θέση 240+800, στην Περιμετρική Καλαμάτας, στην κατεύθυνση προς Καλαμάτα.

Τις ίδιες ημέρες και ώρες, η απαγόρευση θα ισχύσει και στον αυτοκινητόδρομο Α71, Λεύκτρο – Σπάρτη, από τον Ανισόπεδο Κόμβο Λεύκτρου, στη χιλιομετρική θέση 0+000, έως τον Ανισόπεδο Κόμβο Σπάρτης, στη χιλιομετρική θέση 45+000, στην κατεύθυνση προς Σπάρτη.

Για την επιστροφή των εκδρομέων, τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2026, από τις 16:00 έως τις 23:00, η απαγόρευση θα ισχύσει στον αυτοκινητόδρομο Α7, Κεντρικής Πελοποννήσου, από τον Ισόπεδο Κυκλικό Κόμβο Σπάρτης, στη χιλιομετρική θέση 240+800, στην Περιμετρική Καλαμάτας, έως τον Ανισόπεδο Κόμβο Κορίνθου, στη χιλιομετρική θέση 85+300, στην κατεύθυνση προς Αθήνα.

Την ίδια ημέρα και ώρα, η απαγόρευση θα εφαρμοστεί και στον αυτοκινητόδρομο Α71, Λεύκτρο – Σπάρτη, από τον Ανισόπεδο Κόμβο Σπάρτης, στη χιλιομετρική θέση 45+000, έως τον Ανισόπεδο Κόμβο Λεύκτρου, στη χιλιομετρική θέση 0+000, στην κατεύθυνση προς Λεύκτρο.

Τα μέτρα αφορούν φορτηγά αυτοκίνητα μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων και εφαρμόζονται στο πλαίσιο της αυξημένης οδικής κίνησης που αναμένεται για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ