Καιρός: Ηλιοφάνεια και βοριάδες το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου – Πότε έρχεται κακοκαιρία με βροχές

Παρέλαση με ήλιο… σαν να είναι άνοιξη θα κάνουμε τη Δευτέρα 28η Οκτωβρίου, ενώ γενικά το τριήμερο ο καιρός θα είναι αίθριος, με υψηλότερες θερμοκρασίες το μεσημέρι και ψύχρα νωρίς το πρωί και το βράδυ.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη για την ώρα δεν αλλάζει η ατμοσφαιρική κυκλοφορία στην ουσία. Αυτός ο αντικυκλώνας, το πεδίο υψηλών πιέσεων, εμποδίζει τις κακοκαιρίες από την περιοχή της δυτικής – βορειοδυτικής Ευρώπης να κινηθούν πιο ανατολικά.

Έχει προκύψει μία ατμοσφαιρική κυκλοφορία που δεν συμβαδίζει με την εποχή που βρισκόμαστε, με αποτέλεσμα να έχουμε την παρατεταμένη ανομβρία, τις καλές καιρικές συνθήκες, με μοναδική παραφωνία το βοριαδάκι το οποίο θα ενισχυθεί λίγο σήμερα μέσα στο Αιγαίο.

Σήμερα Παρασκευή, δεν θα αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα όσοι αποφασίσουν να φύγουν στην ξηρά. Ο καιρός θα είναι πολύ καλός με ηλιοφάνεια και κάποιες συννεφιές προς την περιοχή της Θεσσαλίας με κάποιες ασθενείς βροχές.

Ο καιρός την 28η Οκτωβρίου και τις επόμενες ημέρες

Έως και τις 5 Νοεμβρίου δεν φαίνεται να έχουμε αξιόλογες βροχές στη χώρα μας.

Δείχνει η ατμοσφαιρική κυκλοφορία να αλλάζει στις 7 με 10 Νοεμβρίου, οπότε θα «σπάσει» ο αντικυκλώνας και θα κινηθεί προς τα βόρεια – βορειοδυτικά τμήματα της Ευρώπης για να ανοίξει ο δρόμος και να έρθουν κακοκαιρίες από την κεντρική και βόρεια Ευρώπη που θα δώσουν περισσότερες βροχές.

Και η 28η Οκτωβρίου θα κυλήσει με ηλιοφάνεια χωρίς κάτι το αξιόλογο. Υψηλές θερμοκρασίες, αργά το μεσημέρι θα βλέπουμε τον υδράργυρο κοντά στους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου προς τα ανατολικά και βόρεια κοντά στους 24 με 26 προς τα δυτικά και νότια.

Τη νύχτα και νωρίς το πρωί ο υδράργυρος θα πέφτει αρκετά και θα κάνει ψύχρα ή κρύο και ο βοριάς αν και θα επιμείνει σταδιακά θα εξασθενήσει μέσα στο Αιγαίο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 26-10-2024

Γενικά αίθριος καιρός σε όλη σχεδόν τη χώρα. Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες προβλέπονται στην Κρήτη και τις πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία, την Εύβοια και τις Κυκλάδες. Από το βράδυ αραιές νεφώσεις στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά και τις Κυκλάδες τους 21 με 23 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 24 με 25 και τοπικά στα νότια ηπειρωτικά, τη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 26 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 27-10-2024

Σχεδόν αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές αρχικά στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες προβλέπονται στην Κρήτη, την Εύβοια και τις Σποράδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 28-10-2024 (ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ)

Σχεδόν αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές αρχικά στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες προβλέπονται στην Κρήτη, την Εύβοια και τις Σποράδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα βόρεια και ανατολικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 29-10-2024

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα δυτικά, την Κρήτη και τις πρωινές ώρες στην Εύβοια.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 και, τοπικά έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο σε όλη τη χώρα.

 

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ