Γάλα αρακά: Η γεύση του είναι τέλεια, αλλά υπάρχουν κι άλλοι λόγοι για να το εντάξεις στην καθημερινότητά σου

Τα φυτικά γάλατα συνεχώς κερδίζουν έδαφος στις προτιμήσεις των καταναλωτών.  Αν και στην ουσία είναι ροφήματα από καρπούς, έχει επικρατήσει να τα αποκαλούμε γάλατα γιατί μοιάζουν ως προς τη υγρή λευκή υφή τους . Και η αλήθεια είναι ό,τι έχουν υποκαταστήσει το αγελαδινό/ κατσικίσιο γάλα σε πολλούς  κλασικούς τροφικούς συνδυασμούς όπως  είναι το γάλα με τα  δημητριακά στο πρωινό , ή στα  smoothies που φτιάχνουμε για ενέργεια ως ενδιάμεσα σνακ, ακόμα και στο καφέ.

Τι γίνεται όμως όταν θες απεγνωσμένα ένα ωραίο  cappuccino με κανέλα και κανένα φυτικό ρόφημα από τα παραπάνω δεν μπορεί να δώσει την βελούδινη υφή  που έχει το αφρόγαλα.  Από την άλλη ένας μέτριο φλιτζάνι  cappuccino που παρασκευάζεται με πλήρες γάλα  αγγίζει τις 110-120 θερμίδες, ενώ  στην ίδια ποσότητα αν αντί για πλήρες γάλα χρησιμοποιήσουμε κάποιο φυτικό όπως γάλα σόγιας, οι θερμίδες  μειώνονται  στις 50-60.

H αγαπημένη Καρτσωνάκη Χριστίνα, Msc Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Healthy & Wellness Coach αποκαλύπτει όλες τις λεπτομέρειες στη συνέχεια. 

Τι είναι το γάλα από αρακά; 

Μπορεί όταν το ακούμε να μας έρχονται στο μυαλό τα φρέσκα πράσινα μπιζέλια που κάνουμε λαδερό φαγητό, τα οποία δεν ξετρελαίνουν και πολλούς , ωστόσο το γάλα από αρακά παρασκευάζεται από αποξηραμένους, ξεφλουδισμένους  σπόρους  κίτρινου αρακά. Στη αρχή κυκλοφορούσε μόνο σε σκόνη, αλλά η μεγάλη άνθηση που έχουν γνωρίσει τα  vegan   προϊόντα   και η ανάγκη του κόσμου για νέες γεύσεις με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα,  έκανε το γάλα αρακά να πωλείται σε συσκευασίες  έτοιμο εμπλουτισμένο στην αγορά .

Αν ακόμα δεν έχετε πειστεί να το δοκιμάσετε σκεφτείτε τα οφέλη που έχει για τον οργανισμό.

 Πρώτα από όλα το γάλα από αρακά είναι μια θρεπτική επιλογή, αφού τα  100ml  αποδίδουν  περίπου 4 θερμίδες και 3,2γρ πρωτεΐνη και είναι από τα λίγα υποκατάστατα που μπορεί να ανταγωνιστεί το γάλα. Ακόμα έχει αυξημένη περιεκτικότητα σε μαγνήσιο και σίδηρο και στην αγορά θα βρεις και γάλα αρακά εμπλουτισμένο και με βιταμίνες Α και  D.

Πέρα από την υφή του που μπορεί να γίνει πιο κρεμώδη σε σχέση με αυτή των άλλων φυτικών ροφημάτων, η γεύση του είναι  και πιο απαλή.

Είναι ιδανική επιλογή για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη αλλά και σε όσους παρουσιάζουν τροφικές αλλεργίες στους  στη σόγια, στα γαλακτοκομικά προϊόντα και στους ξηρούς καρπούς,  άρα και στα παραγόμενα προϊόντα από αυτούς όπως το γάλα αμυγδάλου.

 

Είναι Η σοβαρή πρόταση στον vegan cappuccino.!!! Μια δοκιμή θα σας πείσει!

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ